به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از مهر، شبکه تلویزیونی سی.سی.تی.وی با انتشار گزارشی با بیان اینکه شهر دیترویت در ایالت میشیگان زمانی قطب بزرگ صنعت خودروسازی آمریکا به شمار می رفت، اعلام کرد: بزرگترین شرکتهای خودروساز آمریکا همچون جنرال موتورز و فورد در این شهر فعالیت گسترده ای داشتند.
اما از چند سال گذشته تاکنون این شهر به شدت دچار مشکلات مالی شده است همین مسئله سبب شده است مسئولان این شهر، لایحه اعلام ورشکستگی این شهر را تنظیم کنند.
بر این اساس بدهی این شهر به 18 میلیارد دلار رسیده به طوریکه ریک اسنایدر فرماندار ایالت میشیگان به مسئولان شهری دیترویت اجازه داده اند لایحه اعلام ورشکستگی این شهر را به مقامات ایالتی تسلیم کنند.
دیترویت بزرگترین شهر آمریکایی است که تاکنون اعلام ورشکستگی می کند. اگر با طرح ورشکستگی دیترویت موافقت شود، مسئولان این شهر می توانند داراییها و سرمایههای شهری از قبیل ساختمانها را به پول نقد تبدیل کنند تا از این طریق بدهیهای شهر پرداخت شود.
از سوی دیگر زمانی شهر دیترویت که قلب خودروسازی آمریکا است یک میلیون و 80 هزار نفر جمعیت داشت اما پس از بحران مالی در سال 2008 میلادی که به بحران مسکن و ورشکستگی صنایعی از قبیل شرکتهای خودروسازی آمریکا منجر شد جمعیت این شهر به 700 هزار نفر رسیده است زیرا بسیاری از کارگران و ساکنان این شهر، دیترویت را ترک کرده اند.
در شرایط فعلی بسیاری از محلههای دیترویت از سکنه تخلیه شده و به شهر ارواح تبدیل شده است در همین حال دِیو بینگ شهردار دیترویت به کارکنان سازمانهای شهری اطمینان خاطر داده است که پرداخت حقوق آنها ادامه خواهد داشت و تا چند ماه دیگر وضع این شهر بهبود پیدا خواهد کرد.
دیترویت در دهههای 1950 و 1960 میلادی، قلب صنعت خودروسازی آمریکا بود که سبب اوج گرفتن آمریکا در این عرصه شد. با این اوصاف، ورشکسته شدن شهر دیترویت نه تنها برای این شهر بلکه برای کل آمریکا خبر بسیار بدی به شمار می رود.
بی تردید با ورشکستگی دیترویت، خدمات عمومی در این شهر بسیار تنزل پیدا خواهد کرد و حقوق کارکنان دولتی وابسته به شهرداری کاهش می یابد ضمن انکه ورشکستگی دیترویت ضربه بزرگی به صنعت خودروسازی آمریکا وارد خواهد کرد زیرا این شهر، قلب این صنعت به شمار می رود. مرکز اصلی شرکت جنرال موتورز در این شهر واقع است.
کاهش شدید جمعیت این شهر سبب افت مالیاتهایی شد که سازمانهای شهری از مردم دریافت می کردند و همین مسئله با کاهش درآمدهای این سازمانها و درنتیجه به ورشکستگی کشیده شدن این شهر همراه شد.
از سوی دیگر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و مشاوران او از نزدیک مسائل دیترویت را زیرنظر دارند. گفته می شود سخنگوی کاخ سفید گفته است دولت فدرال آمریکا مصمم است برای بهبود وضع دیترویت با مسئولان این شهر همکاری کند.