به گزارش
باشگاه خبرنگاران، استقرار پايگاه نظامي "تركيه" در آذربايجان به نقل از سخنان "احمد داود اغلو" وزير خارجه "تركيه" در باكو، آمده است كه آنكارا از هيچ اقدام و فداكاري براي استقرار صلح بويژه در منطقه قفقاز جنوبي دريغ نخواهد كرد.
داوود اغلو همچنين درباره امكان يا عدم امكان كمك آنكارا به باكو در صورت از سرگيري جنگ با ارمنستان، با اشاره به نخستين رزمايش مشترك "تركيه" و آذربايجان كه در پايتخت اين كشور برگزار ميشود، گفته كه دوستي و همكاري دو كشور بيحد و مرز است و تمرينات مشترك نيز گامي در اين چارچوب ميباشد.
وي همچنين ثبات و امنيت آذربايجان را ثبات و امنيت "تركيه" تلقي كرده است .
"عيوض جعفراف" رييس اداره كل عمليات نيروهاي مسلح آذربايجان در رابطه با برنامه اين رزمايش كه گفته ميشود هر ساله برگزار خواهد شد، گفته است كه هدف از اين اقدام افزايش توان رزمي ارتش آذربايجان و نيل به تعامل نظامي از جمله در تامين ثبات و امنيت منطقه است كه اهميت فوقالعادهاي دارد.
به گفته وي همزمان با آغار اين تمرينات نظامي، روسيه نيز گسترده ترين رزمايش خود را از زمان فروپاشي شوروي سابق برگزار ميكند كه هدف اصلي ايجاد هماهنگي در حركت كلي واحدهاي نظامي، امنيت نقلو انتقالات جنگي و كمكهاي فني و پزشكي در شرايط نبرد اعلام شده است.
"وفا قليزاده" تحليلگر آذري و مشاور سابق دولت آذربايجان نيز در رابطه با رزمايش آذربايجان و "تركيه" معتقد است كه ميتوان از اين هم جلوتر رفت. "تركيه" ميتواند به عنوان يكي از كشورهاي عضو ناتو پايگاه نظامي در جمهوري آذربايجان مستقر كند.
اين تحليلگر سياسي تاكيد ميكند: ۲۰ درصد اراضي آذربايجان اشغال شده و ممكن است بازهم به واسطه روسيه و از سوي ارمنستان مجددا مورد تهديد قرار گيرد. تحت چنين شرايطي نميتوان قبول كرد همپيماني نداشته باشيم و از اين منظر تمرينات نظامي اقدامي پذيرفته شده است.
از نگاه قليزاده آذربايجان بايد به پيروي از "تركيه" روابط خود را با ناتو گسترش دهد و در اين صورت ميتواند در برابر تهديدها بيمه شود.
انتهاي پيام/
منبع:ايرنا