به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، نماینده مردم دزفول که عضو کمیسیون کشاورزی مجلس است ترجیح داد از موضوع گیری شفاف در رابطه با این مساله خودداری کند وی در این خصوص اظهار داشت:انبار شدن گندم ها در سیلوهای روباز و بارندگی های ابتدای سال موجب شد که شرایط مناسبی برای نگهداری گندم ها در برخی مناطق وجود نداشته باشد،این موضوع بعضا باعث مرطوب شدن گندم ها شد البته در خصوص این مساله باید از دستگاههای نظارتی سوال کنید تا به صورت شفاف تر اظهار نظر کنند.
چنگلوائی رئیس اداره جهاد کشاورزی خوزستان چند روزی است که به سرزمین وحی رفته لذا برای پیگیری این قضیه گفتگویی با مسئول روابط عمومی این اداره داشتیم وی در این گفتگو تصریح کرد:کارخانه های آرد عمدتا خصوصی هستند و مطمئنا برای مثال اگر کارخانه آرد کرج آن را برگشت بزند کارخانه های دیگر هم آن را پس می زنند البته ممکن است گندم هایی باشند که در برخی نقاط دچار رطوبت شده باشند ولی حجم آنها آنقدر نیست که در 1/5میلیون تن گندم تولید استان اثرگذار باشند.
وی همچنین از احتمال یک دسیسه نیز خبر داد که ممکن است این خبر دسیسه ای باشد که برخی ها گندم های خود را بفروشند و گندم های خوزستان که بهترین گندم از جهت نان آوری هستند مشتری نداشته باشند.
در ادامه پیگیری ها برای روشن شدن جزئیات این خبر به سراغ مدیرکل غله منطقه 4کشور رفتیم.
خواجوی اظهار داشت:این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد اینکه گندم برگشت می خورد لزوما به معنای این نیست که گندم فاسد است ما یک قواعدی در کار داریم به عنوان افت مفید وغیر مفید ،افت مفید بخشی از کالا است که می شود مصرف کرد و افت غیر مفید شامل خاک و سنگریزه وعلف های هرز است، اگر گندمی تا 7درصد افت غیرمفید داشته باشد می توانیم آن را پذیرش کنیم ولی اگر بالای 7درصد باشد آزمایشگاه هراستانی که بفرستید می تواند آن را نگیرد که البته این به معنای غیراستاندارد بودن وفاسد بودن نیست
وی افزود:فراونی کالاهایی که برگشته بسیار نادر است و اگربرگشته هم دلیل بر فاسد بودن نیست
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه4 تاکید کرد:امسال اتفاقی در 11و12اردیبهشت در استان افتاد که حکم سیل را داشت چون دریافت 200میلی متر باران طی 2روز در فصل گرم در استان خوزستان بی سابقه بود خب این بارندگی هم به کالایی که برداشت شده بود و هم به کالایی که برداشت نشده بود آسیب زد و گندم های موجود در مزارع را به اصطلاح خواباند.
خواجوی در ادامه گفت: وقتی کمباین پس از خشک شدن اقدام به جمع آوری آن ها کرد چون گندم خوابیده بود تیغ کمباین نیز باید پایین تر می آمد که این موضوع به طور طبیعی باعث قاطی شدن خاک با گندم می شود وگرنه خیلی جاها تفاوت کیفی چندانی به وجود نیامد فقط جاهایی درصد خاک بیشتر از استاندار بود که آن هم در شرایط خاصی بوده است که در صورت نیاز به صورت تفصیلی به این موضوع خواهیم پرداخت./س