به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ حميد ابراهيميان در این باره افزود: كار استقرار و برپايي دستگاه حفاري خشكي O۳ در موقعيت حفاري ميدان آذر انجام گرفته و اين دستگاه تا چند روز آينده عمليات حفاري را آغاز ميكند.
وي افزود: بر پايه قرارداد ميان شركت گلوبال پتروتك كيش و شركت سروك آذر، حفاري ۱۰ حلقه چاه توسعهاي، توصيفي و تعميري به صورت EPDS (خدمات مهندسي، تامين كالا، تامين دستگاه حفاري و ارائه خدمات سرويسهاي حفاري) به اين شركت واگذار شده و قرار است كار حفاري با تامين سه دستگاه حفاري خشكي در اين ميدان نفتي انجام شود.
مدير طرح حفاري ميدان نفتي آذر در شركت گلوبال پتروتك كيش بيان كرد: دكل جديد O۳ كه يكي از پيشرفتهترين دكلهاي موجود در ايران است، با نيروي قدرتي ۲۰۰۰ اسب بخار توان حفاري تا عمق ۲۰.۰۰۰ فوت را داراست و پيش از اين براي نخستين بار در منطقه گازي گرزين مشغول حفاري بوده است.
ابراهيميان با اشاره به پيچيدگيهاي گسترده فني و عملياتي ميدان نفتي آذر گفت: از زمان امضاي اين قرارداد تاكنون اقدام هاي بسياري براي آمادهسازي و ايجاد زيرساخت هاي توسعه اي اين ميدان مشترك نفتي (ميان ايران و عراق) انجام گرفته است به طوري كه تاكنون كار تسطيح زمين ها و پاكسازي منطقه از مين و مواد منفجره به شكل كامل به پايان رسيده است.
وي افزود: همچنين عمليات ساخت جادههاي اصلي دسترسي و طرح انتقال برق انجام شده و اكنون با استقرار دكل، كار حفاري اين شركت به زودي در ميدان نفتي آذر آغاز ميشود.
تعداد دكل هاي فعال در ميدان نفتي آذر با استقرار اين دكل به سه دستگاه رسيد.
ميدان نفتي آذر از ميادين بلوك اكتشافي اناران در ۲۰ كيلومتري جنوب باختري شهرستان مهران در استان ايلام است.
اين ميدان با ۲,۵ ميليارد بشكه نفت در جا يكي از ميادين مشترك ميان ايران و عراق شناخته مي شود. عمق بالاي مخزن هيدروكربوري و نياز به حفاري در سازندهاي مختلف نفتي از ويژگيهاي اين ميدان است كه عمليات حفاري را بسيار پيچيده و طولاني ميكند.
بر پايه اعلام كارشناسان، نفت موجود در اين ميدان از بهترين كيفيت برخوردار است.
شهرستان مرزي مهران افزون بر ميدان نفتي آذر داراي ميدان نفتي ديگر به نام چنگوله است.
كار توسعه اين دو ميدان براي برداشت نفت اكنون با شتاب در حال انجام است.
نزديك به ۲۰۰ هزار بشكه نفت مرغوب با بهره برداري از مرحله نخست بلوك اناران استان ايلام (آذر و چنگوله) روزانه برداشت مي شود. /س