به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
وی با مهم ارزیابی کردن وعده سحری و لزوم توجه به این وعده، خاطر نشان کرد: پس از
وعده سحری است که ساعات روزه داری شروع شده و بدن انرژی دیگری دریافت نمی کند به
همین خاطر بهتر است از غذاهای دیر هضم مانند غذاهای حاوی کربوهیدارت پیچیده
(قندهای مرکب) و فیبر نظیر میوه، سبزی، غلات کامل و حبوبات مثل جو، گندم، عدس،
لوبیا و نان های سبوس دار در این وعده استفاده شود.
مقصودی یادآور شد: وعده سحری در ماه رمضان مانند صبحانه در روزهای عادی است و
مهمترین وعده غذایی به حساب می آید و به فرد روزه دار کمک می کند که در طول روز
دچار افت قند خون، کاهش تمرکز و پائین آمدن توان کاری وی نشود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: روزه داران باید سحری را مانند صبحانه کامل یا یک
ناهار سبک مصرف کنند و خوردن سالاد و میوه در سحری فراموش نشود، زیرا برای کاهش
احساس گرسنگی و تشنگی بسیار موثر است.
وی افزود: بهترین سبزی که می توان بعنوان سالاد در سحر مصرف کرد، کاهو است چرا که
این سبزی در مقایسه با سایر سبزی ها دارای آب بسیار بالایی است و به همین دلیل می
تواند از احساس تشنگی در طول روز بکاهد و فیبر بالای آن مانع ابتلای روزه داران به
یبوست می شود.
وی اضافه کرد: توصیه می شود شروع افطاری با خرما، آب گرم، چای کم رنگ و شیر باشد
که نیاز شدید به مواد قندی به سرعت برطرف می شود و بدن آمادگی بهتری برای استفاده
از مواد غذایی دیگر را پیدا می کند.
مقصودی تاکید کرد: در وعده افطار نباید یکباره حجم زیادی از غذا یا مایعات وارد
معده شود، زیرا اتساع ناگهانی معده باعث اختلال در جریان خون دیگر اندام ها و
اعضای بدن شده و از طرفی باعث بروز سوء هاضمه نیز می شود.
وی همچنین با بیان اینکه باید غذای اصلی در وعده افطار کم کم و به تدریج صرف شود،
روزه داران را از مصرف نوشیدنی های سرد در لحظات ابتدایی صرف افطار نیز برحذر داشت
و گفت: این کار ممکن است علائم ناراحت کننده گوارشی را در فرد روزه دار به وجود
آورد./س