استان کرمان یکی از مناطق مستعد و مناسب برای پرورش شترمرغ در کشور به شمار می آید، تنوع آب و هوایی، شرایط متفاوت و مناسب جغرافیایی برای تولید و پرورش دام و طیور، این استان را به عنوان یکی از مهم‌ترین و مستعدترین استان‌های کشور برای پرورش و تولید شترمرغ مطرح کرده است.








به گزارش گروه استانها باشگاه خبرنگاران منطقه کویر، سالانه حدود 2 هزار و 500 قطعه شترمرغ در استان کرمان پرورش داده می‌شود که از این تعداد 800 قطعه شترمرغ مولد و مابقی پرواری می باشند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان به ایسنا می‌گوید: در بیشتر شهرستان‌های استان کرمان شتر مرغ پرورش داده می‌شود و شهرستان کرمان در مقایسه با دیگر شهرستان‌های استان بیشترین پرورش شترمرغ مولد و راین و بم بیشترین پرورش شترمرغ پرواری را دارا می باشند.

محمدعلی اسماعیلی می‌افزاید: اساس صنعت پرورش شترمرغ، تولید محصولات متعدد از این پرنده است و استان کرمان آمادگی دارد در آینده با ایجاد زیرساخت‌های لازم به قطب پرورش شترمرغ تبدیل شود.

وی از رشد دو برابری تعداد پروانه‌های صادر شده برای پرورش شترمرغ نسبت به مدت مشابه پارسال در استان خبر می‌دهد و می گوید: شهرستان بم امسال بیشترین استقبال را در استان برای دریافت پروانه پرورش شترمرغ داشته است.

اسماعیلی می‌افزاید: پس از احداث و تکمیل واحد پرورش، برای خرید هر قطعه شتر مرغ 16 میلیون ریال تسهیلات داده می شود.

وی ادامه می‌دهد: به طور کلی کسی که می خواهد وارد کار پرورش شترمرغ شود باید حداقل 50 درصد سرمایه از خود داشته باشد.

معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی کرمان با اشاره به جنبه‌های مختلف مصرف گوشت شترمرغ می گوید: گوشت این جاندار به لحاظ داشتن چربی مناسب و کلسترول بسیار پایین از غذاهای رژیمی محسوب می‌شود و گوشت آن از مواد ویتامینی و پروتئینی برخوردار است.

اسماعیلی با بیان این که آب و هوای معتدل خشک، بهترین نوع آب و هوا برای پرورش شترمرغ است، می گوید: برهمین اساس، کرمان به عنوان یکی از استان مستعد و اصلی کشور در زمینه تولید و پرورش شترمرغ مطرح است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان می‌گوید: در کنار پرورش شترمرغ، استان کرمان در زمینه پرورش بلدرچین نیز از استان‌های مستعد کشور می باشد.

وی با بیان اینکه سالانه 32 هزار قطعه بلدرچین در استان کرمان پرورش داده می‌شود، می‌گوید: از این تعداد، 2 هزار و 700 قطعه بلدرچین مولد و 30 هزار قطعه پرواری می باشند.

اسماعیلی می افزاید: بلدرچین در شهرستان‌های رفسنجان، بردسیر، شهر بابک، سیرجان، کوهبنان و کرمان پرورش داده می‌شود و سالانه 7 تن گوشت بلدرچین در استان کرمان تولید می شود.

وی در خصوص ارائه تسهیلات به پرورش دهندگان بلدرچین در استان می‌گوید: به هر قطعه بلدرچین مولد و پرواری به ترتیب 15 هزار تومان و 8 هزار تومان تسهیلات تعلق می گیرد.

مدیرکل دام پزشکی کرمان نیز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به پایین بودن میزان کلسترول گوشت شترمرغ، خواستار فرهنگ سازی مصرف آن در جامعه می‌شود.

دکتر دهقانی می گوید: خوشبختانه با توجه به شرایط مناسب استان کرمان در زمینه پرورش شترمرغ، این صنعت روزبه روز در حال گسترش و افزایش است.

وی بر لزوم ارائه آموزش‌های تخصصی در زمینه پرورش شترمرغ در این استان تاکید و تصریح می کند: یکی از شاخص‌های اصلی در این زمینه، آموزش دام پروران و ارائه تسهیلات مناسب به آنان است.

دهقانی با بیان اینکه گوشت شترمرغ به عنوان یک محصول جدید باید به مصرف کنندگان معرفی شود، می افزاید: فرهنگ مصرف گوشت در بین مردم باید با اطلاع رسانی صحیح به سوی مصرف گوشت با کلسترول کمتر سوق داده شود و بی شک همین مسئله موجب ارتقای صنعت پرورش شترمرغ در کشور و در این استان خواهد شد.

کاظم محمدیان یکی از پرورش دهندگان شترمرغ در روستای کاظم‌ آباد سیرجان نیز به ایسنا می گوید: با دریافت 700 میلیون ریال تسهیلات کم‌ بهره برای شش نفر اشتغالزایی ایجاد کردیم.

وی می افزاید: فرهنگ سازی در راستای ترغیب مردم به مصرف گوشت شترمرغ باید از طریق رسانه‌ها و مطبوعات مدنظر قرار گیرد.

وی توسعه پرورش شترمرغ را به نفع همه می‌داند و می‌گوید: پرورش این پرنده می‌تواند تا حد صادرات پیش رود و گوشت و پوست آن را در بازارهای جهانی با قیمت بسیار مناسبی به فروش رساند.

محمدیان با توجه به مزیت‌های گوشت این پرنده می‌افزاید: گوشت شترمرغ بسیار ترد و بدون کلسترول است و تنها پرنده‌ای است که گوشت قرمز دارد و برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی بسیار مفید است ضمن آنکه از پر و تخم این پرنده برای کارهای تزئینی و از پوست آن در ساخت کیف و کفش استفاده می شود.

وي گفت: پرورش شترمرغ که از حدود ٨ سال پیش در ایران آغاز شد و در چند سال اخیر جایگاه ویژه‌ای در بین تولیدات دام و طیور کشور به ویژه در مناطق شرقی کشور و از جمله استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان پیدا کرده، از مزیت‌های بالایی برخوردار است و ضمن ایجاد اشتغال، سوددهی مناسبی هم دارد، این صنعت درحالی در سال‌های اخیر با استقبال تولیدکنندگان و سرمایه گذاران داخلی مواجه شده است که هنوز در ابتدای راه است و تا رسیدن به شرایط مطلوب، فاصله زیادی دارد و باید برای توسعه و رونق این صنعت مقرون به صرفه، برنامه ریزی های بیشتری انجام شود. /ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.