به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ ميوه و سبزيجات باعث 46 درصد از موارد ابتلا به مسموميت هاي غذايي انسان ها در جهان است.در حالي که سهم گوشت قرمز و سفيد در ايجاد مسموميت تنها 22 درصد است.
بررسي ها نشان ميدهند اصلي ترين و مهمترين گياهاني که باعث مسموميت هاي غذايي مي شوند، سبزيجات برگدار مانند اسفنج و کاهو هستند زيرا باکتري هاي موجود در آنها به طور کامل نابود نمي شود.
بررسي هاي نشان ميدهند سبزي هاي برگدار ميتوانند ناقل باکتري هاي e.coli سالمونلا و ليستريا باشد.اين باکتري ها به دليل استفاده از کودهاي حيواني است و در روده حيوانات وجود دارد.
پزشکان توصيه اکيد ميکنند تا اين سبزيجات را به طور کلي ميکروب زدايي و انگل زدايي نمايند و در صورتي که در خارج از خانه غذا مي خورند و نسبت به شستشوي دقيق کاهو ها اطمينان ندارند از خوردن کاهو در غذاها و سادها اجتناب کنند.
دليل کمتر بودن ميزان مسموميت به وسيله گوشت قرمز و سفيد اين است که اين مواد پخته و يا سرخ مي شوند اما سبزيجات برگدار معمولا به صورت خام مصرف مي شوند.