به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت:در برخی از موارد به ویژه در سالمندان به دلیل ناآگاهی و شرایط خاص دوره سالمندی،مصرف دارو به طور خودسرانه یا نا آگاهانه صورت می گیرد که ممکن است به مشکلات یا مسمومیت دارویی منجر شود و با عواقب جبران ناپذیری همراه شود.
علی وکیلی افزود:سن بیمار،نوع بیماری و هم چنین مکانیزم دفع دارو از بدن جزو مواردی است که باید در تجویز و مصرف داروها به طور حتم مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مسمومیت با هر نوع دارو مشکلات،عواقب و خطرات خاص خود را دارد اظهار داشت:بروز مسمومیت به وسیله مصرف برخی از داروها هر چند ممکن است به مرگ منجر نشود اما می تواند به صدمات دایمی کبد و کلیه فرد مسموم بیانجامد.
وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از مقادیر توصیه شده داروهای مسکن باعث سمی شدن و تخریب کلیه ها می شود، عنوان کرد:کودکان یک تا 5 ساله، سالمندان و افراد دارای مشکلات روحی و روانی مهم ترین گروه های در معرض خطر مسمومیت دارویی هستند.
وکیلی اظهار داشت:علایم مسمومیت های دارویی با توجه به گروه دارویی که فرد استفاده کرده است متفاوت بوده و از علایم گوارشی نظیر تهوع و استفراغ تا کاهش هوشیاری و کما متغیر است../س