به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، دکتر "علي اكبر حدادزاده" افزود: در این طرح بيش از 426 هزار راس دام سبک و سنگین بر علیه بیماری تب مالت واکسینه میشوند.
وي اذعان كرد: برای دامهای سنگین نیز اکیپهایی در طول سال آماده خدمترسانی میباشند.
حدادزاده تصريح كرد: تب مالت بیماری واگیردار مشترک بین انسان و دام است که احتمال شیوع این بیماری در فصل تابستان به دلیل افزایش مصرف مواد لبنی بیشتر میشود.
وي از علائم این بیماری در انسان به تب مواج، عرق شدید، سردرد، ضعف، کاهش وزن، افسردگی، درد کمر، پشت و مفاصل اشاره كرد.
وی در ادامه به همشهریان توصیه کرد: حتی الامکان از شیر پاستوریزه استفاده نمایند و در صورت عدم دسترسي به شير پاستوريزه، شیر فله را قبل از مصرف به مدت 20 دقيقه بجوشانند. همچنین در صورت تمایل به مصرف پنیر محلی آن را به مدت 2 ماه در آب نمک قرار داده تا در صورت آلودگي، ميكروبهاي بيماري از بين برود.
مدیر کل دامپزشکی همچنين به دامداران توصیه کرد: به منظور پیشگیری از شیوع بیماری تب مالت، دامها را برعليه اين بيماري واكسينه کرده تا از ابتلاء آنها و سرايت بيماري به انسان ها جلوگيري شود.
وي گفت: در صورت وجود خراش یا زخم بر روی دست از شیردوشی اجتناب نموده و دام تلف شده، سقط شده و ترشحات رحمي دامهاي آلوده را سوزانده يا به مقدار كافي بر روي آنها مواد ضدعفوني كننده ريخته و به طور بهداشتي دفن كرده و يا بسوزانند.
حدادزاده ددر پایان نيز موارد گزارش بروسلوز در استان را به دلیل ورود تعداد معدودی دام که بدون رعایت شرایط بهداشتی- قرنطینهای و به صورت غیرمجاز خریداری شدهاند دانست و خاطرنشان كرد: واکسیناسیون دامها و نیز شناسایی و حذف دامهای آلوده و به خصوص آموزش افراد جامعه و دامداران از مهمترین راههای کاهش بیماری در جمعیت حیوانی و انسانی است./ج1