به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان،در کشور ایران عوامل مرگومیر غیر پزشکی متعددی وجود دارد. ازجمله میتوان به حوادث جادهای، بلایای طبیعی، غرقشدگی و ... اشاره کرد که چنانچه برنامهریزیهای لازم در رابطه با هر کدام از حوادث مذکور صورت پذیرد تا حد زیادی میتوان از تلفات جانی جلوگیری کرد. با استناد به آمارهای معتبر ارائه شده، هر ساله تعداد زیادی از شهروندان کشورمان به سبب غرقشدگی در دریاها، دریاچهها، تالابها و رودخانهها کشته میشوند.
در ایران بهطور متوسط سالیانه 1200 مورد مرگ ناشی از غرقشدگی اتفاق میافتد که این یک مشکل جدی در کشور محسوب میشود. اگرچه در فاصله سالهای 1384 تا 1391 روند مرگومیر در اثر غرقشدگی بهطور کلی رو به کاهش بوده است، اما نرخ خام این نوع از مرگومیر همچنان بالاست بهطوریکه پایینترین نرخ خام مربوط به سال 1391 با 919 نفر است که باز هم رقم قابل تأملی است.
استانهای ساحلی ایران که شامل 7 استان (گیلان، مازندران، گلستان، خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان) هستند بهغیر از استان گلستان، بین 9 استان اول کشور از حیث بالا بودن نرخ این نوع از مرگومیرها قرار دارند و از بین استانهای مذکور 3 استان خوزستان، مازندران و گیلان از نظر مرگومیرهای از این دست در صدر قرار دارند. لذا با توجه به اینکه هر ساله تعداد زیادی از هموطنانمان در شهرهای ساحلی جان خود را در اثر غرقشدگی در دریاها از دست میدهند، ضرورت اجرای طرحهای بهسازی سواحل و ساماندهی به برنامههای امداد و نجات در این مناطق بهخوبی احساس میشود/س