به گزارش
حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل در یک بررسی راهبردی تاکید کرد که به رغم اظهارات نتانیاهو نه آمریکا و نه اسرائیل نه میتوانند و نه به نفع آنهاست که به ایران حمله کنند.
براساس این گزارش به نقل از ایران هستهای؛ زکی شالوم درمقالهای برای موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل که روز 27 تیر 1392 منتشر شده ابتدا استدلال کرده است که اگر آمریکا برای حمله به ایران پیشقدم شود، قبل از هر کس نزد مردم خود متهم خواهد بود.
وی مینویسد: «اگر ایالات متحده، عملیاتی نظامی علیه ایران به راه اندازد، تصور مردم آمریکا احتمالاً این خواهد بود که این اقدام در درجه اول به قصد دفاع از اسرائیل انجام گرفته است. به احتمال زیاد این تصور، آسیب به منافع آمریکا در منطقه را تشدید میکند. در نتیجه، بازدارندگی اسرائیل در مقابل بازیگران حکومتی و غیر حکومتی منطقهای به احتمال زیاد کاهش مییابد. علاوه بر این، این فعالیت به احتمال زیاد میتواند موقعیت آن دسته از محافل آمریکایی را که ادعا میکنند اسرائیل و روابط خاص آن با ایالات متحده، باری بر دوش ایالات متحده است و به جایگاه بینالمللی آن از یک سو و ارتباط آن با جهان عرب از سوی دیگر آسیب میرساند، تقویت خواهد کرد. در نهایت، ایالات متحده ممکن است در عوضِ تمایل خود برای محافظت از اسرائیل چیزی بخواهد. فشار آمریکا بر اسرائیل برای اتخاذ مواضع دشوار در مورد روند صلح همچنین میتواند افزایش یابد».
وی در ادامه به این مسئله اشاره کرده است که اساسا ممکن است عملیات نظامی علیه ایران حتی اگر توسط امریکا انجام شود باز هم شکست بخورد.
شالوم نوشته است: «یک عملیات آمریکایی علیه ایران میتواند –به طور کامل و یا جزئی- شکست بخورد. اگر این اتفاق بیفتد، فشار بر دولت اسرائیل، چه داخلی و چه خارجی، برای جلوگیری از حمله به ایران به شدت افزایش خواهد یافت. بحث اصلی این است که اگر ایالات متحده نتواند این کار را انجام دهد، پس اسرائیل مطمئناً نمیتواند. این به معنی محدود کردن آزادی مانور اسرائیل است».
وی همچنین با اشاره به اینکه هیچ ضمانتی وجود ندارد که حمله امریکا به ایران موفق تر از اسراییل باشد، آورده است: «حامیان «گزینه آمریکایی» ادعا میکنند که اگر اسرائیل به تنهایی به ایران حمله کند، باید انتظار واکنشی گسترده را از سوی ایران و متحدان منطقهای آن، به خصوص حزبالله داشته باشد، در حالی که اگر ایالات متحده حمله کند، ایران ممکن است تصمیم بگیرد که واکنش خود را به جای اسرائیل به ایالات متحده متمرکز کند. با این حال، این باور ممکن است منعکسکننده خیالی خام باشد و نه یک ارزیابی متعادل از وضعیت».
شالوم ادامه داده است: «حتی اگر منبع حمله، ایالات متحده باش، ایران دلیل بسیار خوبی برای تمرکز واکنش خود بر اسرائیل دارد. اول، ایران ممکن است به این ارزیابی برسد که اسرائیل، بر خلاف ایالات متحده، دارای محدودیتهای سیاسی و عملیاتی است که استفاده آن از قدرت علیه ایران را محدود میکند. دوم، اسرائیل در چشم بسیاری از کشورها به ویژه در منطقه، هدفی «مشروع» برای واکنش است. سوم، نتایج بازدارندگیِ یک حمله عمده به شهرهای مرکزی و شهروندان اسرائیل، بسیار بزرگتر از هر گونه حمله دقیق به اهداف ایالات متحده در خلیج فارس خواهد بود».
انتهای پیام/