به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران هر روز صبح که از خواب بیدار می شویم با نور و گرمای موجودی زندگی خود را شروع می کنیم که شاید به خاطر هر روز بودنش به حضورش عادت کرده ایم و گاهی هم فراموش می کنیم.
احسان ابراهیمیان کارشناس مرکز نجوم آوااستار در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گروه فناوری های نوین باشگاه خبرنگاران گفت: واقعیت این است که این ستاره خورشید نام دارد و خورشید دقیقا مثل همه ستارگان آسمان یک ستاره است و هیچ فرقی با نقطه های نورانی که هر شب در اسمان می بینیم ندارند و تنها تفاوتشان این است که خورشید خیلی به زمین نزدیک است اما سایر ستارگان بسیاری از ما و کهکشان ما دور هستند.
وی اظهار داشت: ستاره خورشید تنها ستاره منظومه شمسی است سه علت اصلی حیات بر روی کره زمین نیز همین منبع نورانی و پر انرژی است.
ابراهیمیان انقراض دایناسورها را بر این اساس دانست که: شهاب سنگی با زمین برخورد کرده و گرد و غبار فراوانی را در اطراف کره زمین فراهم کرد و عبور نور خورشید خیلی کم شده در نتیجه گیاهان کم شدن و دایناسورها نیز غذا برای خوردن نداشته و نسل آن ها منقرض شده است.
وی تاکید کرد: در ستاره خورشید در هر ثانیه 4 میلیون تن ماده به انرژی تبدیل می شود که اگر بتوانیم تنها یک گرم ماده را به انرژی ب روی زمین تبدیل کنیم می توانیم برق کل ایران را برای چند روز تامین کنیم.
ابراهیمیان اظهار داشت: جاذبه خورشید به اندازه ای زیاد و قوی است که باعث ؟ سیارات به دور ستاره خورشید بچرخند و می توان گفت تقریبا 8/99 درصد کل منظومه شمسی مربوط به خورشید است.
شناسنامه خورشید:جنس: 75 درصد هیدروژن، 25 درصد هلیم دمای سطح: 6 هزار و درجه سانتی گراد
سن: بین 4 هزار تا 5 هزار میلیون سال
قطر: 100 برابر قطر زمین
فاصله خورشید تا زمین: 150 میلیون کیلومترابراهیمیان تصریح کرد: نور خورشید برای رسیدن به زمین نیازمند 8 دقیقه زمان است که این یعنی اتفاقات سطح خورشید 8 دقیقه بعد به ما می رسند./س