به گزارش خبرنگار باشگاه خبر نگاران مازندران رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این مراسم از برنامهریزی برای کشت مجدد برنج به دو صورت نشا مجدد و پرورش رتون در سطح حدود 80 هزار هکتار در استان مازندران خبر داد وگفت: در این راستا با فعالیت بیش از یک هزار و 224 دستگاه نشاکار که برای تجهیز ناوگان مکانیزاسیون برنج وارد استان شده است، عملیات نشا مجدد برنج به صورت مکانیزه صورت میپذیرد.
عظیمی همچنین از فعالیت کمباینهای ویژه برداشت برنج در استان خبر داد و افزود: تاکنون در سطح 950 هکتار از اراضی شالیزاری استان عملیات برداشت برنج انجام شده که 80 درصد آن که نزدیک به 760 هکتار است به صورت مکانیزه بوده است.
وی با اشاره به مزایای استفاده از کمباینهای ویژه برداشت برنج از جمله کاهش ضایعات، کاهش هزینه تولید و افزایش ضریب برداشت نکته مهم در برداشت مکانیزه را تسریع در عملیات برداشت برنج و آمادهسازی زمین برای نشای مجدد و پرورش رتون دانست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اعتبارات 42 میلیارد ریالی بانکهای نشا و اعتبارات کمکهای فنی و اعتباری و افزایش تعداد بانکهای نشا فعال استان از 35 واحد پارسال به بیش از 100 واحد رسیدتصریح کرد:، سطح نشاء مکانیزه امسال 46 هزار و 760 هکتار است که در مقایسه بامدت مشابه از رشد 21 درصدی برخوردار بوده است.
عظیمی با بیان اینکه برداشت مکانیزه برنج استان با کمباینهای ویژه برداشت برنج در سال 91 در سطح 76 هزار و 340 هکتار بوده است، گفت: امسال این سطح با رشد 20 درصدی نسبت به سال گذشته به حدود 90 هزار هکتار برسد و با تمهیدات انجام گرفته پیشبینی میشود 20 هزار هکتار سطح نشاء مجدد و 60 هزار هکتار سطح پرورش رتون را داشته باشیم که به تولید حدود 160 تن منجر خواهد شد./س