به نظر شما کدام یک از خوراکی ها می توانند در کاهش استرس و اضطراب و برقراری آرامش درونی موثر باشند؟

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد این خوراکی ها عبارتند از:

سبزیجات سبز: کاهو، اسفناج، کلم بروکلی، کلم پیچ و دیگر سبزیجاتی که رنگ سبز تیره دارند، سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی مفیدی هستند که می‌توان برای مقابله با فشار‌های عصبی، آن‌ها را در برنامه غذایی روزانه گنجاند. توصیه کارشناسان همواره مصرف خام این سبزیجات به صورت سالاد است. اگر وقت درست‌کردن سالاد را ندارید، می‌توانید از سبزی‌خوردن که از گذشته‌های دور به طور سنتی در برنامه غذایی مردم ایران زمین وجود داشته نیز استفاده کنید. تازه، بهار نیز فصل روییدن سبزی‌های کوهی خودرویی است که با آب باران رشد می‌کنند و طعم و بویی متفاوت و لذت‌بخش دارند؛ از آن‌ها غافل نشوید!
بوقلمون: گوشت بوقلمون حاوی آمینو اسیدهای تریپتوفان (L-Tryptophan) است. این اسیدهای چرب موجب آزادسازی سراتونین می‌شود که مسئول بروز احساس سرخوشی در ذهن است. به همین دلیل بسیاری از افراد پس از مصرف این گوشت، احساس راحتی و آسودگی خاطر می‌کنند. گوشت بوقلمون دارای پروتئین بالا، كمترين چربی اشباع و کمترین سطح کلسترول است. همچنین منبع خوبی از ویتامین‌هایB1 ،B12، A، B6 ، B3 و املاحی چون سلنیوم، منیزیم، مس، آهن، روی و پتاسیم است.
ماهی آزاد: ماهی و در کل مواد غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا3، بدن را در برابر بروز بیماری‌های قلبی محافظت می‌کنند. ماهی آزاد نسبت به دیگر ماهی‌ها از چربی بیشتری برخوردار است و سرشار از امگا۳، پروتئین و ویتامین D است. جالب اینکه نتایج تحقیقی که درباره ارتباط مصرف ماهی آزاد و بیماری‌های دیابت و سوخت و ساز بدن صورت گرفته، نشان می‌دهد مقادیر امگا3 موجود در این ماهی، از بالا‌رفتن هورمون‌های استرس‌زای کورتیزول و آدرنالین جلوگیری می‌کند. بهتر است ماهی را به صورت کبابی یا بخارپز مصرف کرده و سعی کنید از سرخ‌کردن این ماده‌‌ مغذی اجتناب کنید.
اسفناج: آیا می‌دانید کمبود املاح معدنی نظیر منیزیم به سردردهای شدید میگرنی و بروز احساس خستگی در فرد منجر می‌شود؟ کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند با مصرف روزانه یک فنجان اسفناج تازه، می‌توان تا 40 درصد نیاز روزانه به منیزیم را به خوبی تأمین کرد. اسفناج که گیاه بومی ایران است، منبع غنی از مواد آنتی‌اکسیدان بوده و سرشار از آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، منیزیم، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید آرسنیک است. اگر تمایلی به اسفناج پخته ندارید، می‌توانید قدری اسفناج خام را به سالاد اضافه کنید و در کنار خواص بسیار، از طعم و مزه‌ معرکه‌ این گیاه لذت ببرید!
میوه‌های خشک: میوه‌های خشک، منبع خوبی از فیبرهای غذایی و انواع ویتامین‌ها و املاح ضد‌اضطراب و استرس است. در ماه‌های سرد که دسترسی به میوه‌‌ تازه ممکن نیست، می‌توان از این منبع غذایی ارزشمند استفاده کرد. زردآلوی خشک یا قیسی سرشار از منیزیم است و ماده‌ای طبیعی برای آرامش عضلات به شمار می‌رود. خرما، انجیر خشک، تخم کدو و تخمه آفتاب‌گردان، بادام، پسته و گردو نیز مملو از ویتامین‌های «B وهستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. جالب است بدانید گردو و پسته برای کاهش فشار خون مفید هستند/س.

برچسب ها: خوراکی ، استرس ، آرامش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.