به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، دكتر سيد احمد علوي در همايش «كتابت ربنا» كه در اين موسسه برگزار شد، ضمن گرامیداشت ميلاد با سعادت امام حسن مجتبي(ع) و ماه پر برکت رمضان گفت: با توجه به اینکه رسالت اصلی آستان قدس رضوی از سیرهی حضرت علیبن موسی الرضا(ع) نشأت میگیرد، از سالهای نخست پیروزی شكوهمند انقلاب اسلامی با تدابیر ویژهی حضرت آیتالله واعظ طبسی، تولیت عظمای آستان قدس رضوی، فعاليتهاي مختلف قرآني در اين مجموعهي مقدس آغاز شد که شامل ايجاد مؤسسات متعددی در زمینههای پژوهش، تاليف، آموزش، نشر، چاپ و ترویج معارف قرآنی میشود.
قائم مقام توليت آستان قدس رضوي اظهار داشت: قرآنهای خطی و چاپی نفیس فراوانی در کتابخانهی مرکزی آستان قدس رضوی و در موزهي قرآن و بخشهای مختلف از جمله بخش مخطوطات با استفاده از روشهای نوین کتابداری نگهداری میشود که علاقهمندان میتوانند از این منابع عظیم بهرهمند شوند.
علوي در ادامه با اشاره به فعاليتهاي پژوهشي آستان قدس رضوي گفت: موضوع پژوهش در قرآن در جوار مضجع منور امام رضا(ع) از سالهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی با تأسیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آغاز شد که هماكنون جمعي از اساتید حوزه و دانشگاه و محققان مجرب مشغول پژوهش در علوم اسلامی و به ویژه علوم قرآنی در این مؤسسه هستند كه تاكنون كتب متعددي در زمينه علوم مختلف قرآني تاليف و منتشر شده است كه به عنوان نمونه «كتاب المعجم في فقه الغه القرآن و سر بلاغته» از دستاوردهاي عظيم اين مجموعه است كه مورد توجه مجامع فرهنگي جهان اسلام ميباشد و تاكنون 22 جلد آن چاپ شده است.
دکتر سید احمد علوی قرائت قرآن و آشنایی با مفاهیم آن را از ديگر فعاليتهاي آستان قدس رضوي دانست و گفت: در زمینههای گوناگون قرائت قرآن به شکل ترتیل، صوت، تجوید و آشنایی با مفاهیم، تفسیر و تدبر در قرآن مجید، کلاسهای آموزشی متعددی در طول سال توسط ادارهی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی در دارالقرآن حرم مطهر رضوی برگزار میشود که نکتهی جالب توجه این مجموعه امکان بهرهمندی طبقات و سنین مختلف زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) از دورههای مختلف این کلاسهای آموزشی است.
وي تصريح كرد: گام بعدی مجموعهی آستان قدس رضوی در خصوص چاپ و نشر این کتاب مقدس است که در چند سال اخیر با سرمایهگذاری که در این زمینه بر حسب دستور تولیت عظمای آستان قدس رضوی صورت گرفت، مجهزترين چاپخانهی قرآن در سطح خاورمیانه در مشهد مقدس یجاد شد كه قرآنهاي نفيس با شمارگان در آن به زيور طبع آراسته ميشود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی فعالیتهای هنری اين مجموعه را نيز بسيار جامع و گسترده توصيف كرد و اظهار داشت: فعالیتهای هنری قرآنی آستان قدس رضوی در بخشهای گوناگون از جمله سازمان کتابخانهها، موزهها و مركز اسناد و موسسه آفرینشهای هنری انجام ميشود كه در زمینهی حفاظت از آثار قرآنی ميتوان به مرمت و صحافی قرآنهای خطی و چاپی و در زمينه انواع هنرهاي قرآني به تذهيب، خطاطي و آرايههاي قرآني اشاره كرد كه توسط کارشناسان مجرب و کارآزمودهی اين مجموعههاي معنوي صورت میگیرد.
دكتر سيد احمد علوي با اشاره به جايگاه ويژه هنر در آستان قدس رضوي تصريح كرد: حرم مطهر حضرت رضا(ع)، كانون تجلي هنر است و هنرمندان با عشق و ارادتي كه به ساحت كبريايي ائمه اطهار(ع) و حضرت رضا(ع) داشتهاند؛ زيباترين و فاخرترين آثار خود را در زمينههاي مختلف در جوار اين بارگاه نوراني خلق كردهاند.
وي گفت: آثار و گنجينههاي هنري و ابتكارات و خلاقيتهاي هنرمندان در صورتي متبلور و ماندگار ميشود كه ريشه در تدين و معنويت داشته باشد.
وي افزود: بحمدالله پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي با توجه ويژه به مقوله هنر، شاهد شكوفايي، حفظ و احياء هنر در رشتههاي مختلف همچون هنر فرشبافي، خط، تذهيب، كاشيكاري، آئينهكاري و... هستيم.
قائم مقام توليت آستان قدس رضوي با ابراز خرسندي از فعاليتهاي متنوع موسسه آفرينشهاي هنري،بيان داشت: پرورش استعدادهاي هنري و تربيت شاگردان توانمند موضوعي است كه بايستي مورد توجه اساتيد قرار گيرد تا هنرهاي اصيل و فاخر ايراني و اسلامي به آيندگان منتقل شده و در دسترس آنها باشد.
علوي ادامه داد: مؤسسه آفرينشهاي هنري آستان قدس رضوي كوشيده است تا علاوه بر حفظ، توسعه و ترويج هنر اسلامي بويژه هنرهاي بكار رفته در حرم مطهر حضرت رضا(ع) با رشد و توسعهي هنرهاي اسلامي – ايراني در همه رشتهها و شاخههاي مرتبط همت گمارد.
وي در پايان ضمن اشاره به تأثیر شگرف پیروزی انقلاب شكوهمند اسلامی در گرایش روز افزون جوانان به یادگیری و آشنایی با قرآن كریم افزود: با رهنمودهای امام خمینی(ره) و تدابیر مقام معظم رهبری ، امروز بحمدالله جهان اسلام در مؤانست دایمی با قرآن و فهم عمیق معارف و فرهنگ قرآنی و عمل به آن قرار گرفته است./س