به گزارش
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از بخش علم و تکنولوژي خبرگزاري ANSA ايتاليا ، نخستين موش کلون شده با استفاده از سلولهاي خون محيطي شبيه سازي شد.
براساس اين گزارش، اين روش جديد راه را باز مي کند تا ما با سرعت بيشتري و به راحتي کلون مطالعه بيماري ها را بدست آوريم.
گزارش اين تحقيق که توسط گروه تحقيقاتي ژاپني متشکل از ساتوشي کاميمورا و اگورا آتسووا، از موسسه بيوريسورس مرکز RIKEN هماهنگ شده در فصلنامه علمي پژوهشي باروري زيست شناسي شرح داده شده است.
در 15 سال پس از شبيه سازي دالي گوسفند، اين روش جديد نشان دهنده يک گام اميدوار کننده رو به جلو است.
روش کلاسيک شبيه سازي شامل انتقال هسته از سلول هاي سوماتيک يک فرد به يک تخم محروم از هسته بود.
کلون هاي متعدد به دست آمده از دالي به بعد نشان داده اند که احتمال توليد کلون زنده تا حد زيادي به انواع سلول هاي سوماتيکي که براي اين فرايند استفاده مي شود، بستگي دارد.
پس از آزمايش دالي، که در آن سلولهاي غده پستاني مورد استفاده قرار گرفتند، اين حرکت پيشرفت قابل توجهي بوده است که با استفاده از سلول هاي کومولوس، که تخمک را در فوليکول تخمدان احاطه کرده است تشکيل کلون داده اند.
با اين حال، حذف اين سلول هاي مهاجم و خطرناک براي زندگي داراي اهميت است.
سپس از آن محققان به دنبال روش هاي مقرون به صرفه تر ، اما به همان اندازه موثر بودند، که از آن سلول ها و سپس کلون را به دست آورند.
انتخاب سلول هاي سفيد خون جمع آوري شده از يک نمونه خون گرفته شده از دم موش کاهش يافت زيرا اين سلول ها را مي توان براي شبيه سازي بلافاصله پس از جمع آوري با حداقل خطر براي فرد دهنده استفاده کرد.
پنج نوع مختلف از سلول هاي سفيد خون وجود دارد و اصلح نتيجه گرانولوسيت و مونوسيت ها، که 2.1٪ از جنين ها در مقايسه با 2.7٪ از سلول هاي کومولوس با موفقيت جان سالم به در برده و در مدت معين تثبيت شده اند.
برخي از موش هاي ماده کلون با اين روش، بارور شده و به مدت 23 ماه (طول عمر طبيعي موش آزمايشگاهي) زندگي کردند.
اگر چه اين روش از ميزان موفقيت شبيه سازي هاي سنتي تجاوز نمي کند، اما پژوهش مهمي است، زيرا براي اولين بار نشان داده شد که ممکن است يک روش سريع تر و ساده شبيه سازي را جايگزين و مورد استفاده قرار داد./س