طاهره بهاری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن اظهار داشت: این شناسایی ها از طریق خانه های بهداشت و دهیاریها صورت می گیرد.
وی ادامه داد: در این طرح که در روستاها اجرا میشود، خانواده هایی که در منزل، بیمار یا معلول دارند شناسایی می کنیم و به آنها خدمات می دهیم.
بهاری دلیل مراجعه نکردن خانوادهها به بهزیستی را عدم اطلاع آنها از این خدمات و گاهی آبروداری دانست و گفت: خدماتی که به خانواده ها ارائه می شود، شامل مستمری ماهانه، کمک هزینه بهسازی مسکن برای زندگی بهتر معلولان، بیمه، درمان و تهیه تجهیزات مورد نیاز معلول مثل ویلچر و عصا و کاشت حلزونی است.
معاون توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان دماوند افزود: بهزیستی شهرستان دماوند در بخش توانبخشی، حدود یک هزار و 357 معلول را زیر پوشش خدمات حمایتی دارد.
وی ادامه داد: این تعداد پرونده، معلولیت های مختلف جسمی، ذهنی و حرکتی، بیماری های اعصاب و روان، بیماری صرع، نا بینایان، نا شنوایان و بیماری های ضایعه نخاعی که در اثر سانحه ایجاد شده است، را در بر می گیرد.
بهاری افزود: در بخش توانبخشی در واقع می خواهیم معلولیت شخص را به حداقل برسانیم و با کاردرمانی، فیزیوتراپی و گفتار درمانی و تأمین وسایل و تجهیزات پزشکی مورد نیاز معلول، او را به حدی برسانیم که به استقلال نسبی برسد و برای حضور در جامعه آمادگی پیدا کند.
معاون توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان دماوند با اشاره به اینکه گاهی برای انجام برخی از امور توانبخشی به خصوص برای معلولان ضایعه نخاعی یک تیم متخصص به منازل معلولان سر می زنند، افزود: این تیم شامل پزشک، روان پزشک، مددکار اجتماعی و فیزیوتراپ است که هفته ای یک روز به سرکشی از منازل معلولان می پردازد./س