صاحبان رسانه در ترکیه تحت فشارهای دولت این کشور دهها روزنامه‌نگار که تظاهرات‌های مردم در اعتراض به تخریب پارک گزی را پوشش داده بودند، از کار اخراج یا وادار به استعفا کردند.



به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در نیویورک مطلع شده است اخراج یا استعفای اجباری 59 روزنامه‌نگار ترکیه‌ای تحت فشار دولت صورت گرفته است.

گزارش‌های رسیده به «کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران» حاکی است چندین روزنامه‌نگار مستقل در ترکیه به تلافی پوشش مستقلانه تظاهرات‌های ضد دولتی در این کشور در حادثه پارک گزی اخراج یا وادار به استعفا شده‌اند.

بنا به اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان غیرانتفاعی، «اتحادیه روزنامه‌نگاران ترکیه‌» دست‌کم 22 مورد از اخراج روزنامه‌نگاران و 37 مورد از استعفای اجباری آنها را ثبت کرده است. این اتحادیه اعلام کرده این اقدام به تلافی پوشش مستقلانه حوادث پارک گزی صورت گرفته است.

اعتراض‌های ضد دولتی در ترکیه از روز 10 خرداد پس از آغاز شد که پلیس استانبول به معترضانی که در اعتراض به تخریب پارک گزی در میدان تقسیم استانبول تحصن کرده بودند، حمله‌ور شد.

تظاهرات‌ها ابتدا در مخالفت با تخریب این پارک آغاز شده بود اما پس از سرکوب خشن پلیس به تظاهرات‌های ضد دولتی تبدیل شد و به دهها شهر در سراسر ترکیه گسترش پیدا کرد.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران نوشته تحقیقات این سازمان نشان می‌دهد صاحبان رسانه یا سردبیران روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها در کشور ترکیه تحت فشارهای دولتی روزنامه‌نگاران منتقد را از کار اخراج می‌کنند.

طبق گزارش‌ها یکی از روزنامه‌نگاران اخراج شده «یاووز بایدر» بوده که در روزنامه «صباح» قلم می‌زده و مقاله‌هایی در انتقاد از سیاست‌های دولت می‌نوشته است.

وی در تاریخ 19 جولای هم مقاله‌ای در روزنامه نیویورک‌تایمز منتشر کرده که در آن از رفتار صاحبان رسانه‌های ترکیه انتقاد کرده و آنها را به سرکوب آزادی بیان متهم کرده است.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.