دیابتی ها برای روزه گرفتن باید تحت نظر پزشک باشند.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران گفت: بهتر است افراد مبتلا به دیابت قبل از روزه داری آمادگی لازم برای این کار را کسب کرده و پیش از شروع ماه رمضان، قندخونشان را درحد طبیعی کنترل کنند چرا که اگر قندخون در حد طبیعی کنترل نشده باشد فرد دیابتی نمی تواند روزه بگیرد.

امینی افزود: مقدار قند خون طبیعی از 60 تا 140 است و توصیه می شود میزان قندخون ناشتایی فرد دیابتی بین 90 تا 130 بوده و دو ساعت پس از صرف غذا نیز قندشان بیش از 180 نباشد.

وی با بیان اینکه روزه داری برای بیمارانی که تحت درمان انسولین هستند توصیه نمی شود تصریح کرد:افراد مبتلا به دیابت که قند خونشان بیشتر از حدطبیعی است و بیمارانی که دچار عوارض دیابت مانند مشکلات چشمی، قلبی و عروق هستند و همچنین کسانی که در کنار دیابت،فشار خون بالایی نیز دارند بهتر است روزه نگیرند اما در صورت تمایل به روزه گرفتن باید با پزشک معالج خود مشورت کرده و زیرنظر پزشک روزه بگیرند.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت:بیمارانی که از داروی خوراکی استفاده می کنند باید دقت داشته باشند در صورت روزه داری میزان داروها هم تغییر می یابد و به همین دلیل توصیه می شود حتمأ با مراجعه به پزشک مقدار مناسب دارو را مصرف کنند.

به گفته امینی کاهش وزن عامل موثری برای کنترل بهتر قند و همچنین فشار خون به حساب می آید و می توان گفت: روزه گرفتن برای این گروه از بیماران دیابتی مناسب است./س


برچسب ها: دیابت ، پزشک ، روزه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.