اين کارخانه با وسعت پنج هکتار در محله فهادان در بافت تاریخی شهر یزد قرار دارد و دارای هشت سالن تولید است که قدمت برخی از آنها به دوران قاجار بازمیگردد.
اين كارخانه كه قرار است بزودي به نخستين شهرك طلاي كشور تبديل شود كار خود را با حضور 500 طلاساز یزدی که اكنون در خانهها یا کارگاههاي كوچك خود فعاليت میکنند و برای حضور در این شهرک ثبتنام و اعلام آمادگی كردهاند، آغاز خواهد كرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد با بيان اين كه این استان یکی از چهار قطب تولید طلای کشور محسوب میشود و بخش عمدهاي از نياز كشور را برطرف ميكند به جامجم ميگويد: همين مساله ضرورت راهاندازی شهرک تخصصی طلا در اين استان را توجيه ميكند.
سیدمسعود عظیمی یکی از ضعفهای صنعت طلاسازي در يزد را صنفی بودن آن عنوان ميكند و ميافزايد: طلاسازاني که نتوانستهاند خود را به روز کنند و بر صنفیبودن خود تکیه زدهاند، متضرر شدهاند. مدیر پروژه بازسازی و بهسازی مجموعه عظیم سعادت نساجان یزد نيز با بيان اين كه شهرک طلا در نمایشگاهی دائم به وسعت 18 هزار مترمربع و در 600 غرفه ایجاد میشود، به ايجاد شهرك صنايع دستي اشاره ميكند و ميگويد: این شهرک در 300 غرفه و در فضایی به مساحت 11 هزار مترمربع ایجاد میشود.
احمد شجاعی با اشاره به این که با احداث اين شهرک، عرضه طلا بدون واسطه انجام خواهد گرفت، مدت زمان مورد نیاز برای آمادهسازی این دو شهرک را یک سال و اعتبار لازم برای اجرای این پروژه را 11 میلیارد تومان اعلام ميكند.
وي هدف از اجرای این پروژه را اشتغالزایی بیان ميكند و ميافزايد: طی برآوردهای انجام گرفته، 2000 شغل مستقیم و غیرمستقیم در 900 غرفه اين شهرك ایجاد خواهد شد.
ريیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد نیز ساخت شهرك طلا و جواهر برای استان یزد را ضروری میداند و میگوید: ساخت این شهرك میتواند در توسعه این صنعت و ایجاد اشتغال براي جوانان موثر باشد.
محمدمهدی زارع بر علمی كردن و استفاده از روشهای نوین در اين صنعت تاكید ميكند و ميافزايد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد از ساخت اين گونه شهركهاي صنعتي حمايت ميكند.
استاندار یزد نيز معتقد است: ساخت شهرک صنعتی طلا و جواهرات استان یزد میتواند ایجاد اشتغال، توسعه فناوری، کوتاه کردن دست دلالان و کاهش بار ترافیکی در شهرستان یزد را به دنبال داشته باشد/س