به گزارش
اورژانس IT باشگاه خبرنگاران ، از آنجا که تصاویر گرفته شده برای نمایش سه بعدی از دو تصویر مجزا تشکیل شدهاند، مشاهده آنها بدون عینک سبب بر هم افتادگی آنها و در نتیجه مشاهده تصویری مبهم میگردد، اما پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا بتازگی توانستند شیوهای جدید برای نمایش تصاویر سه بعدی طراحی کنند که بدون عینک هم تصاویری دو بعدی و البته شفاف را به بیننده عرضه میکند.
تصاویر سه بعدی از دو تصویر مجزا تشکیل شدهاند. وقتی فرد بیننده عینک ویژه را به چشم میزند، مغز میتواند این دو تصویر را بر هم منطبق سازد و یک تصویر واحد سهبعدی را مشاهده کند، اما وقتی از عینک ویژه سه بعدی استفاده نمیکنیم، تصویری که میبینیم غیرشفاف و مبهم خواهد بود. اما در شیوه جدید نمایش سه بعدی از ترفندی هوشمندانه استفاده شده است. در این شیوه، از یک تصویر سوم نیز استفاده میشود، اما فرد بیننده خواه با عینک و خواه بدون آن، قادر به مشاهده این تصویر سوم نیست. وقتی بیننده بدون عینک آن را تماشا میکند، تنها تصویر سمت چپ را میبیند، زیرا تصویر سمت راست با تصویر سوم خنثی میشود. در واقع تصویر سوم همان نگاتیو تصویر سمت راست است. همچنین وقتی بیننده عینک ویژه سه بعدی را به چشم میزند، تصویر سوم در دو تصویر بعدی ادغام شده و در نهایت فرد تصویری سه بعدی را مشاهده میکند.
البته این فناوری هنوز کامل نیست، زیرا یک تصویر سهبعدی از نظر بیننده روشنتر و سمت دیگر تیرهتر خواهد بود. البته نظرخواهی از افرادی که این تصاویر را مشاهده کرده بودند نشان داد تفاوت بین 20 تا 60 درصد در روشنی تصاویر هم در حالت دو بعدی و هم سه بعدی، قابل قبول است.
جام جم