به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ، محمدیان در بازدید از یک واحد فرآوری و بستهبندی محصولات کشاورزی در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به ایجاد و توسعههای صنایع تبدیلی به عنوان راهکاری مناسب و قابل اتکا در امر جلوگیری از افزایش و کاهش تصنعی قیمت در بازار افزود: در پروسه تولید محصول کشمش عوامل زیادی دخیل هستند که صادرات، بسته بندی، انبارداری، نحوه نگهداری، حمل و نقل، مدیریت و آموزش نیروی متخصص، رعایت استاندارد، بهداشت تولید، بازاریابی، سلامت غذایی و اشتغالزایی از مهمترین آنها به شمار آمده، ولی تمام این عوامل در صورتی اثر بخش خواهند بود که محصول دارای بسته بندی مناسبی باشد. بسته بندی این محصول در بازار جهانی می تواند ضمن معرفی نام، خواص، مشخصات، قیمت، طریقه مصرف و نگهداری صحیح، محافظت آن کالا را تا زمان مصرف به عهده گیرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای تولید محصولات باغی در استان گفت: آذربایجانشرقی با بیش از 112 هزار هکتار باغ، رتبه پنجم را در میان استانهای کشور داراست و از نظر تولید محصولات باغی نیز در رتبه پنجم کشوری قرار دارد.
محمدیان متوسط برداشت انگور در این استان را 20 تن در واحد سطح اعلام کرد و افزود: باغدار ملکانی در سال گذشته توانسته است با تولید 60 تن انگور از هر هکتار رکورد تولید این محصول را بدست آورده است.
وی با بیان اینکه انگور بیش از یک پنجم سطح زیرکشت کل باغات و یک سوم تولید محصولات باغی استان را به خود اختصاص داده است، گفت: انگور از نظر میزان تولید بعد از سیب، دومین محصول عمده استان محسوب میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، میزان تولید انگور در آذربایجانشرقی را در سال 90، با توجه به سرمازدگی 141 هزار تن اعلام و خاطرنشان کرد: سال گذشته با 170 درصد افزایش کمی، این میزان به 383 هزار تن رسیده و با توسعه استفاده از کودهای زیستی و روشهای غیرشیمیایی در مبارزه با آفات و بیماریها از نظر کیفی نیز ارزش این محصول تولیدی در استان از رشد قابل توجهی برخوردار شده است.
استان های فارس، مرکزی، خراسان های رضوی، شمالی و جنوبی، آذربایجان شرقی و غربی، زنجان، همدان،کهگیلویه و بویر احمد و قزوین از مراکز عمده تولید انگور درکشور محسوب می شوند. بر اساس آمار حدود300 هزار هکتار از اراضی باغی کشور زیرکشت انگور قرار دارد/س