به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، با توجه به شب احيا در ماه مبارک رمضان استان فارس اينگونه به سمت شبهاي قدر ميرود.
افطارى دادن يكى از رسوم پسنديدهاى است كه در اين استان رايج است. بعضى از خانوادهها براى افطارى روزهداران را دعوت مىكنند و يا اينكه در داخل مساجد پس از نماز مغرب و عشا با خرما و يا شيرينى از مردم پذيرايى مىكنند.
در ايام ضربت خوردن حضرت على در مساجد استان مراسم نوحه خوانى و عزادارى برپاست.
در شبهاى قدر كه به «شو الغوث» مشهورى است مردم در مساجد جمع شده و پس از خواندن سورههايى از قرآن، دعاى جوشن كبير و در بعضى جاها دعاى ابوحمزه ثمالى را مىخوانند و پس از بر سر گذاشتن قرآن و خواندن نمازهاى قضا و مستحبى به منازل خود باز مىگردند. در اين شبها در كمتر مسجدى مىتوان جايى را براى نشستن پيدا كرد.
در برخى جاها پس از مراسم احيا، به حاضران سحرى مىدهند و پس از خوردن سحرى و اقامه نماز صبح به منزل برمىگردند.
روز جمعه آخر ماه رمضان را شيرازىها «جمعه الوداعى» مىنامند. در اين روز تعدادى از مردم، در مسجد جامع جمع مىشوند و پس از نماز ظهر و عصر و اتمام وعظ و سخنرانى، عده زيادى از زنان اطراف منبر جمع مىشوند و هر كسى خواستهاى را از خداوند طلب مىكند و پس از آن به مسجد فتح مىروند و در آنجا شمعى را روشن مىكنند.
عدهاى از زنان هم در صحن مسجد مشغول پختن حلوا مىشوند و هر حاجتمندى برگى از درخت نارنج وسط حياط مىچيند و به حوض آب مىاندازند و سپس دو ركعت نماز تهيت مسجد مىخوانند و به منازل برمىگردند./ز