به گزارش
گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ؛ به نقل از "هشت صبح" ، وزارت دفاع آمريكا كنگره اين كشور را از برنامههای جدید فروش تسلیحات به عراق به ارزش دو ميليارد دلار باخبر كرد.
این برنامهها، شامل فروش 12 فروند بالگرد نظامی و 50 دستگاه خودروی زرهی ضد حملات شيميايی است.
كنگره آمريكا مهلت دارد ظرف 30 روز از تاريخ ابلاغ اين موضوع، اعتراض خود را نسبت به آن اعلام كند در غیراین صورت، وزارت دفاع آمریکا میتواند این معامله تسلیحاتی را عملی کند.
قرارداد اول شامل فروش 12 هلی كوپتر نوع"412 ای.بی" و قطعات، تعويض و آموزش آنها به عراق است. اين نوع از هلی كوپترها تركيبی از هلی كوپترهای معروف ترابری و حمل و نقل نیرو و مهمات و تجهیزات هستند كه آمريكا از آنها در جنگ ويتنام استفاده كرده بود.
آژانس همكاری دفاعی و امنيتی در آمریکا، مسئول فروش تسلیحات این کشور به کشورهای خارجی در بيانيهای اعلام كرد اين تجهيزات به دفاع هوايی عراق قدرت ويژه ای برای پيشرفت میدهد.
قرارداد دوم كه 900 ميليون دلار ارزش دارد شامل فروش 50 دستگاه خودروی زرهی از نوع "سترايكر" است كه برای جنگهای هستهای، اتمی، شيميايی و تشعشعاتی ساخته شدهاند.
اين تجهيزات بر اساس اعلام آژانس همكاری دفاعی و امنيتی آمريكا موجب افزايش راههای شناسايی عناصر هستهای، اتمی، شيميايی و تشعشعاتی برای ارتش عراق می شود.
قرارداد سوم نیز به ارزش 750 ميليون دلار شامل تعمیر و نگهداری از این تجهیزات نظامی عراق به مدت 5 سال است.
آژانس همكاری دفاعی و امنيتی آمريكا همچنين اعلام كرد كمك به عراق برای نگهداری از تجهيزاتی كه قبلا از آمريكا خريده بود برای واشنگتن در اولويت است.
اين آژانس همچنين تاكيد كرد كه اين گونه قراردادها در توازن نظامی منطقه تغييری ايجاد نمیكند.
آمريكا در دسامبر 2011 طی قراردادی به ارزش ميلياردها دلار با فروش 36 جنگنده "اف-16" به عراق موافقت كرده بود.
در اكتبر 2012 نيز نوری مالكی نخست وزير عراق نيز از آمريكا درخواست كرد در تحويل اسلحه به نيروهای عراقی عجله كند.
نيروهای نظامی آمريكا در اواخر سال 2011 ، عراق را به طور کامل ترک کردند.
بغداد با مسكو نيز قراردادی بالغ بر 4 ميليارد دلار امضا كرد اما بعدها به دليل ابهاماتی در مورد وجود فساد مالی در اين قرارداد، آن را لغو كرد.