به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران روزنامه آمریکایی «لس آنجلس تایمز» در گزارشی به موضوع «شکاف میان کاخ سفید و مقامات کنگره آمریکا در قبال ایران» پرداخت و نوشت که انتخاب یک رئیس جمهور میانه رو در ایران منجر به تشدید اختلافات میان کاخ سفید و مقامات کنگره آمریکا پیرامون برنامه هسته ای ایران شده است.
بر اساس این گزارش، دولت «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا با امید به اینکه بتواند در ماه سپتامبر سال جاری میلادی با تیم جدید آقای روحانی به منظور تجدید تلاشها با هدف مهار فعالیت های هسته ای ایران دیدار داشته باشد، اخیرا از کاهش تحریم های تحمیل شده علیه تجهیزات پزشکی و محصولات کشاورزی و کمک های انسان دوستانه به ایران خبر داد.
چنین اقدامی از سوی کاخ سفید به منزله تغییر ناگهانی موضع آمریکا در قبال ایران در طول سالیان سال وضع تحریم با امید منصرف کردن تهران از پیگیری برنامه هسته ای خود است؛ غرب مدعی است که فعالیت های هسته ای ایران بعد نظامی دارد اما خود تهران با رد این ادعا تاکید دارد که فعالیت های هسته ای اش، صرفا مقاصد صلح آمیز و غیر نظامی دارد.
بر اساس این گزارش، در همین حال، به نظر می رسد که کنگره آمریکا در شرف تصویب تحریم های جدید با هدف کاهش بیشتر صادرات نفتی ایران است؛ این در حالیست که برخی از سناتورهای آمریکایی نیز تمایل دارند تا لایحه مشابهی را در طول هفته های آتی در مجلس سنا ارائه کنند.
لس آنجلس تایمز در ادامه نوشته است که «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا به همراه سایر مقامات آمریکایی به مقامات کنگره تاکید دارند که تصویب تحریم های جدید علیه ایران را تا قبل از شروع مذاکرات بین المللی هسته ای به تاخیر بیندازند؛ این مقامات هشدار داده اند که تصویب تحریم های جدید می تواند منجر به ناخشنودی رهبران جدید که به دیپلماسی تمایل دارند، شود.
علاوه بر این، برخی قانونگذاران از جمله «لیندسی گراهام» جمهوریخواه ایالت «کارولینای جنوبی» نیز اخیرا مدعی شده است که درصدد است تا لایحه ای را با هدف صدور مجوز اقدام نظامی علیه ایران در صورت عدم محدودیت در فعالیت های هسته ای تهران، ارائه کند.
لس آنجلس تایمز با اشاره به اینکه روحانی به عنوان مذاکره کننده سابق هسته ای ایران در طول مبارزات انتخاباتی خود تاکید کرده است که به دنبال وعده صلح و آشتی خواهد بود، در ادامه به نگرانی برخی از قانونگذاران آمریکایی در رابطه با برگزاری دورهای جدید و بی حاصل مذاکرات هسته ای با ایران اشاره کرده و نوشته است که این مقامات به تعهد روحانی در زمینه پیشبرد برنامه هسته ای تهران با وجود اینکه از کاهش اختلاف با غرب سخن می گوید، ابراز تردید کرده اند.
یکی از دستیاران ارشد کنگره آمریکا اعلام کرده است که اگر چه دولت اوباما به برگزاری مذاکرات با ایران در طول چند ماه آینده متعهد و با وضع تحریم های جدید مخالفت است، اما کنگره هیچ گاه این مدت طولانی را منتظر نمی ماند تا شاهد این باشد که ایران رویکرد خود را تغییر می دهد.
این مقام آگاه آمریکایی اعلام کرده است که اگر مجلس نمایندگان آمریکا لایحه تحریم های ضد ایرانی خود را در هفته آتی به تصویب برساند، در این صورت سنا نیز تحت فشار زیادی قرار می گیرد تا مشابه مجلس نمایندگان رفتار کند، حتی اگر کاخ سفید مجلس سنا را که در اختیار دموکرات ها قرار دارد، برای عدم ارائه طرح ضد ایرانی تحت فشار قرار دهد.
بر اساس این گزارش، مقامات و تحلیلگران آمریکایی بر این باورند که ایران می خواهد به میز مذاکرات باز گردد اما حتی اگر این آمادگی را داشته باشد، تصویب تحریم های ضد ایرانی جدید توسط کنگره، مانع خواهد شد.
در این گزارش همچنین به نامه اخیر 131 قانونگذار دموکرات و جمهوریخواه آمریکا به اوباما اشاره شده است؛ این قانونگذاران در نامه خود انتخاب روحانی به عنوان رئیس جمهور جدید ایران را فرصت سیاسی بالقوه ای توصیف و به اوباما تاکید کرده اند که به رویکرد دیپلماسی در قبال ایران زمان بدهد.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نیز اخیرا از اختلاف میان کاخ سفید و قانونگذاران آمریکا در زمینه تصویب تحریمهای جدید علیه ایران خبر داده است.