به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، استان لرستان نیز مانند سایر استانهای کشور آئین و رسوم خاصی در ماه مبارک رمضان داشته و در مقایسه با دیگر شهرهای کشور، آنچه جلوهای خاص به آداب و نیایشهای مردم لرستان در این ماه میدهد.
مردمان لر در هنگام سحر و افطار بخشی از غذاهای خود را به منزل همسایگان میفرستند.
زنان لرستانی با پختن انواع آش، شلهزرد، فرنی و حلوا سعی میکنند، نذر خود را ادعا کنند، با این عمل نه تنها سفره خودشان، بلکه سفره دوستان و همسایگان را هم از غذای خود بینصیب نمیگذارند.
نذری دادن بین لرستانیها آنقدر در این ماه رواج دارد که کمتر نیازمندی از برکت این نذریها بینصیب میماند.
یکی از غذاهای سنتی استان لرستان "ترخینه" است که معمولا در ماه رمضان سر سفره افطار به چشم میخورد.
ترخینه در واقع گندم پخته شده با دوغ است، این آش بسیار لذیذ و مقوی میباشد و تهیه آن بسیار ساده است.
آبگوشت، شومی کوو، نان برساق و سمنو هم دیگر اجزای سفره سحر و افطار لرها هستند که به این سفرههای محلی رونق میدهند./ز