سفره‌های افطاری مردم لرستان از تنوع غذایی زیادی برخوردار است.

به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، استان مازندران نیز مانند سایر استان‌های کشور آئین و رسوم خاصی در ماه مبارک رمضان داشته و در مقایسه با دیگر شهرهای کشور، آنچه جلوه‌ای خاص به آداب و نیایش‌های مردم مازندران در این ماه می‌دهد.


تهيه مايحتاج افطارى‏ها و سحرى‏ها مانند تهيه آرد برنج، خرما و ... بسيار مورد عنايت است. بعضى از خانواده‏هاى روستايى آرد برنج را خود با آسياب دستى تهيه مى‏كنند.

يكى از رسوم پسنديده به عنوان استقبال ماه رمضان، ايجاد آشتى و صلح بين افرادى است كه به سببى كدورتى با هم دارند. مردم معتقدند در حالت قهر و دشمنى با برادران ايمانى روزه قبول نيست.


يكى از رسم‏هاى اين شب‏ها پخت نان‏هاى محلى، نان روغنى، كاك و حلوا است كه به عنوان نذرى به اماكن مذهبى آورده و بين مردم تقسيم مى‏كنند. بعضى خرما و بعضى ساير ميوه‏ها را به عنوان نذرى مى‏آورند.


در بعضى مساجد رسم است كه بعد از مراسم عزادارى و قرآن سرگرفتن در نيمه‏هاى شب دوباره سفره انداخته و چيزهايى را كه مردم مى‏آورند و نيز مقدار غذاى مختصرى كه تهيه شده را سر سفره مى‏گذارند و جمعيت با اشتياق تمام حتى لقمه‏اى هم شده استفاده مى‏كنند./ز
برچسب ها: مازندران ، افطاری ، رمضان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.