تشنگي يكي از مشكلاتي است كه در طول روز در ايام ماه رمضان با آن مواجه هستيم اما براي پيشگيري از ابتلا به اين مشكل چه كنيم؟

تيرنگ نيستاني متخصص تغذيه و رژيم درماني و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفتگو با خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران با اشاره به اينكه هدف از روزه درماه رمضان افزايش طاقت و تمرين پرهيز و حس گرسنگي و تشنگي است گفت: در اين ماه مي خواهيم با كساني كه به طور مزمن با اين مشكل درگير هستند همدردي كنيم.

وي با اشاره به تفكر اشتباهي كه در بين برخي افراد جا افتاده گفت: برخي افراد به اشتباه فكر مي كنند اگر در زمان سحر چند ليوان آب اضافه تر بخورند و يا درزمان افطار تا اذان صبح مايعات بيشتر دريافت كنند شايد بتوانند قدرت بدن خود را در برابر تشنگي افزايش دهند.

نيستاني با بيان اينكه آب به تنهايي چنين خاصيتي ندارد اظهار داشت: ذخيره آب در بدن نداريم و وقتي آب وارد بدن مي شد جذب آن از دهان و بعد از معده و سپس در روده باريك جذب مي شود و حدود 90 دقيقه تا 2 ساعت بعد به شكل ادرار بدن را ترك مي كند و كمك چنداني در كمبود آب بدن به ما نمي كند.

وي همچنين افزود: در زمان تمرين و با دفع ادرار ما مقدار زيادي املاح از دست مي دهيم بنابراين فقط آب نيست كه از دست مي رود و موجب كاهش توان ما مي شود. بنابراين بدن ما هم به اطلاع نياز دارد و هم به مكانيسمي كه بتواند آب را در بدن نگه دارد.

وي با بيان اينكه فيبرهاي غذايي مكانيسم مناسبي است در سبزي ها و ميوه ها وجود دارد تاكيد كرد: روزه داران در وعده سحري حتما يك واحد ميوه ميل كنند./ ع2

برچسب ها: سحر ، معده ، افطار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.