رمضان که از راه می رسد ، خاطره ی خوش نذری پختن هم تکرار می شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان:

هرسال ، رمضان که می آید با خودش خاطراتی می آورد که هرگز از ذهن مهمانان پاک نمی شود.

دعای سحر و ربنای افطار ، شلوغی فضای نماز جماعت در مساجد ، جلسه های قرآنِ توی خانه ها، تکیه ها ، و زمزمه های معنوی شبهای قدرخاطراتیست که رمضان را به یادماندنی تر می کند.

عطر زلوبیا و بامیه ، نون سبزی سفره افطار و بوی خوش نذری که دم افطار توی کوچه ها توزیع می شود ما را به سمت کوچه های شهر کرمان می کشاند ، کوچه هایی که ساکنانش این روزها در جنب و جوش برای نذری پختن و نذری پخش کردن هستند.

و اکنون این سینی های شُله زرد ، آش ، عدس پلو ، حلیم و بلغورند که پخش می شوند.

فاطمه خانم یکی از کسانی هست که به قول خودش ، از کودکی توی خانه شان شُله زرد پخته می شده و الان 60 سال است که به تنهایی این کار را انجام می دهد.

وی می گوید: وقتی شُله زرد را هم می زنم از خدا سلامتی و ظهور آقا امام زمان (عج) و شفای همه ی بیماران را می خواهم.

رمضان توی کوچه های کرمان حال و هوایی دیگر دارد ، پخش نذری ما را یاد مولایمان امام علی (ع) می اندازد ، آن هنگام که کوله باری از نان و خرما بین مستمندان توزیع می کرد.

برای پختن نذری رمضان دست ها و دلهای زیادی ، با نیت های متفاوت ، باهم می شوند تا نذری آماده شود.

آقای جمشیدی یکی دیگر از کسانی است که هر سال با اتفاق همسایه ها عدس پلو می پزد.

علی آقا که جزو بزرگهای محله است در باره ی سنت حسنه ی نذری پختن می گوید: هرسال توی محل هرکسی به اندازه توانش کمک می کند تا شب های قدر عدس پلو بپزیم وبین همسایه ها و افراد نیازمند پخش کنیم.

نذری رمضان به اسم مولایمان حضرت علی (ع) متبرک می شود و به نام او پیوند می خورد و خیلی ها به خاطر همین تبرک ، به نیت شفای بیمارشان ، نذری می گیرند./س

نذرتون قبول ، التماس دعا!

یادداشت از: مرضیه کریمی افشار

برچسب ها: بوی خوش ، نذری ، کرمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.