سرپرست مدیریت حفظ نباتات اداره کل جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: این آفت نوعی بیماری قارچی است که از طریق برگها، سرشاخه ها و میوه ها درختان را دچار بیماری می کند.
حسین برزگر افزود: این آفت که به 2 نوع سفیدک حقیقی و پودری است، موجب کاهش سوخت و ساز و در نهایت کاهش باردهی درختان میوه می شود.
وی گفت: آفت سفیدکهای درختان میوه باغهای درختان هسته دار و دانه دار نظیر: هلو، انگور، بادام و همچنین مزارع خیار و گوجه را آلوده می کند.
برزگر، با اشاره به اینکه شرایط آب و هوایی مساعد، تداوم بارندگیهای امسال و شرایط رطوبتی بالا در استان چهارمحال و بختیاری زمینه رشد آفت سفیدک درختان را فراهم کرده است، گفت: باغداران در هر هکتار 3 تا 4 لیتر سولفور قابل تعلیق در آب، 125 هزارم لیتر در هکتار سم توپاس (پنکونازول)، 16تا 20 صدم لیتر در هکتار سم استروبی (کروزوکسیم متیل) و یا 25صدم لیتر در هکتار سم انویل (هگزا کونازول) برای باغات خود استفاده کردند.
از وسعت یک میلیون و 460 هزار هکتاری استان چهارمحال و بختیاری حدود 278 هزار هکتار آن را اراضی کشاورزی و 140 هزار هکتار ان را باغ تشکیل می دهد.
در استان چهار محال و بختیاری 33 نوع محصول زراعی و باغی تولید می شود./س