لیلا شورورزی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد افزود: عناصر ضد التهاب موجود در شیر مادر، آنتی اکسیدانها، هورمونها و فاکتورهای رشد که دارای اثرات بیولوژیک مرتبط با نمو، تنظیمات متابولیکی و پاتوژنوزیس هستند در شیر مادر پیدا میشوند.
وی بیان داشت: این ترکیبات سبب اثرات محافظتی شیر مادر در برابر بیماریهای عفونی، اختلالات آلرژیک، بیماریهای مزمن و اختلالات ایمنی میشود.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور ادامه داد: تغذیه مطلق با شیر مادر تا شش ماهگی، تمام نیازهای کودک را برآورده میسازد به استثنای ویتامین D که باید به نوزادان داده شود.
شورورزی اظهار داشت: درکودکانی که برای مدت شش ماه از شیر مادر به شکل کامل و انحصاری استفاده کردهاند در مقایسه با کودکانی که اصلا از شیر مادر استفاده نکردهاند میزان ضریب هوشی تا شش سالگی سه و 56 صدم بالاتر است.
وی بیان داشت: تغذیه با شیر مادر میتواند از طریق تنظیم و تعدیل انرژی دریافتی از بروز خطر افزایش وزن نوزاد در دوران کودکی و بزرگسالی بکاهد.
این کارشناس مسئول تغذیه عنوان کرد: اثرات حفاظتی شیر مادر در مقابل بیماریهای ویروسی مختلف، عفونت، واکنشهای آلرژیک، بیماریهای گوارش، عفونت دستگاه تنفسی تحتانی، عفونت گوش و آسم به اثبات رسیده است.
شورورزی بیان داشت: شیردهی برای مادر نیز دارای مزایایی مانند افزایش میزان انقباضات جمع کننده رحمی بعد از تولد نوزاد و کاهش خطر خونریزیهای بعد از زایمان، کاهش ریسک سرطان پستان، کاهش احتمالی خطر شکستگی ستون فقرات و لگن در دوران بعد از یائسگی و کاهش احتمال باروری است.
وی گفت: در شش ماه اول زایمان، دریافت کالری مادر باید باید روزانه 500 کیلو کالری و در شش ماه بعدی 400 کیلوکالری افزایش یابد، دریافت مایعات افزایش و مصرف نوشابههای گازدار، چای و قهوه را کاهش دهند و کنترل مصرف غذاهای نفاخ و پرادویه برای تعدیل مقدار آنتیژنهای غذایی توصیههایی برای رژیم غذایی مادر شیرده است./ع