دکتر مرتضی فاضل در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد افزود: شير مادر يك غذاي مغذي و كامل است که استفاده آن در روزهاي اول تولد براي كودك ضروري است.
وی بیان داشت: فواید شير مادر و شيردهي علاوه بر تاثير مستقيم بر نوزاد، میتواند براي مادر بهخصوص از نظر روحي و رواني، وضعيت اجتماعي و اقتصادي جامعه نيز تاثير بگذارد.
مدیر گروه سلامت روان اجتماعی و اعتیاد دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: تغذيه با شير مادر رابطه عاطفي بين مادر و فرزند را افزايش ميدهد و اثر مطلوبي بر رشد رواني و عاطفي شيرخوار دارد تا حدي كه كودكان تغذيه شده با شير مادر از امنيت رواني بيشتري برخوردارند.
فاضل اظهار داشت: ميان تغذيه با شير مادر و ضريب هوشي بالا رابطهاي وجود دارد و بهنظر ميرسد كه كودكاني كه بهمدت شش ماه يا بيشتر از شير مادر تغذيه ميكنند، بيشترين بهره را ميبرند.
وی یادآور شد: تماس عاطفي كه حين شير دادن شكل ميگيرد در افزايش ضريب هوشي نقش دارد ولي احتمالاً نقش اصلي بهعهده اسيدهاي چرب است كه در تكامل مغزي نقش خود را ايفا ميكنند.
مدیر گروه سلامت روان اجتماعی و اعتیاد دانشکده علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: كودكاني كه با شير مادر تغذيه ميكنند حتي در دوره نوزادي يعني چهار هفته اول زندگي از ساير نوزادان هوشيارترند و در هفته اول و دوم تولد فعاليت بدني بيشتري داشته و عكسالعمل آنان نيز از ساير نوزادان بيشتر است.
فاضل اظهار داشت: هر چه طول مدت تغذيه با شير مادر بيشتر باشد قدرت تشخيص، مكالمه و حافظه فرزند بیشتر میشود.
وی اضافه کرد: برقراري تماس زودهنگام مادر و نوزاد در طي ساعات اول عمر و ادامه هماتاقي مادر و نوزاد در تمام طول مدتي كه مادر و فرزند در بيمارستان هستند، موجب استمرار موفق تغذيه با شير مادر و برقراري ارتباط قوي عاطفي بين مادر و نوزاد میشود./ع