داوران بخش شعر كلاسیك یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره حوزه هنری معرفی شدند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری در بخش شعر كلاسیك محمد كاظم كاظمی، خسرو احتشامی، زهیر توكلی اعضای هیات داوران این جشنواره را تشكیل می دهند.


خسرو احتشامی در 15 اسفند 1325 در هوندگان سمیرم سفلی (هونجان) ولادت یافت. 

خانواده‌ای از خوانین طایفه كشكولی كوچك از ایل قشقایی بودند كه در حدود پانصد سال پیش در آن منطقه اسكان یافتند. وی در دبستان احتشام هوندگان و سپس در دبیرستان ادب اصفهان به تحصیل پرداخت و در سال 1347 دیپلم گرفت پس از گذراندن دورة خدمت سربازی در سال 1350 به قصد تحصیل عازم هندوستان شد و در پوناكالج واقع در شهر پونا به تحصیل مشغول شد. در سال 1353 به ایران بازگشت و همان سال ازدواج كرد. سپس تحصیلات خود را در دانشگاه اصفهان ادامه داد و در شهریور 1356 در رشته تاریخ فارغ‌التحصیل شد احتشامی از هفده سالگی با شعر انس گرفت و از 1345 برای خواندن اشعار خود در انجمنهای ادبی اصفهان شركت می‌جست. در سال 1346 نخستین سرودة وی در مجله روشنفكر تهران به چاپ رسید. او از همان ایام با برخی از نشریات تهران مانند سپید و سیاه، همكاری خود را آغاز كرد. در سال 1378 یكی از آثار منظوم او به نام افسانة اصفهان آبی در اصفهان از سوی اداره كل ارشاد اسلامی بهترین اثر معرفی شد و جایزه‌ای به آن تعلق گرفت. این كتاب مثنوی بلندی دربارة 120 تن از معاریف اصفهان است. 

برخی از نوشته‌های او در زمینة نقد و بررسی اشعار صائب نظامی و خواجوی كرمانی و همچنین شناخت و بررسی هنرهای اسلامی ـ ایرانی است. احتشامی مقالات فراوانی نیز در زمینه‌های مختلف ادبی، در نشریات بنیاد، آینده، هستی، كلك، بخارا، گلچرخ و فصلنامة اصفهان به چاپ رسانده است. 

از خسرو احتشامی تاكنون كتاب های زیر چاپ و منتشر شده است: 

در كوچه باغ زلف‌ ،  اصفهان در شعر صائب ،  امشب صدای تیشه، كه در آمدی است بر خسرو و شیرین نظامی ،  باغ‌های چوبی، جمال شناسی پنجره های ایرانی ، افسانه اصفهان آبی ، كه مثنوی بلندی است كه به همراه یك آلبوم از معاریف بزرگ اصفهان چاپ شده است . غزل بانو سرگذشت تغزل در تاریخ ادبیات ایران . 
 
 
محمدكاظم كاظمی شاعر و نویسنده افغانستانی، در سال ۱۳۴۶ شمسی در شهر هرات افغانستان چشم به جهان گشود. در سال ۱۳۵۴ به كابل كوچ كرد و تا سال آخر دبیرستان در كابل درس خواند. در سال ۱۳۶۳ به ایران آمد و پس از اتمام دوره دبیرستان، كارشناسی خود را رشتهٔ مهندسی عمران از دانشگاه فردوسی مشهد گرفت. از سال ۱۳۶۵ به فعالیت‌های ادبی آغاز كرد و آن را در دههٔ هفتاد ادامه داد. انتشار مثنوی «بازگشت» او در فروردین ۱۳۷۰ مایه شهرت او شد. او علاوه بر سرایش شعر، در زمینه‌های آموزش شعر، برگزاری محافل انجمنهای ادبی مهاجرین افغان در ایران، انتشار نقدها و مقالاتی در مطبوعات، تألیف و ویرایش كتابهایی در زمینه زبان و ادبیات فارسی فعالیت كرده است. عضویت در هیأت تحریر فصلنامه‌های «در دری» و «خط سوم» و عضویت در مؤسسه فرهنگی در دری از دیگر فعالیتهای او بوده است. 

آثار كاظمی عبارت است از :    پیاده آمده بودم: مجموعه شعر، چاپ سوم، سوره مهر، تهران، ۱۳۸۸، روزنه: مجموعه آموزشی شعر (چاپ سوم، مشهد، ۱۳۸۹، انتشارات ضریح آفتاب)،شعر پارسی (چاپ اول، ضریح آفتاب، مشهد، ۱۳۷۹)، كلید در باز: رهیافتهایی در شعر بیدل، (چاپ اول، سوره مهر، تهران، ۱۳۸۷)، همزبانی و بی‌زبانی، (چاپ اول، انتشارات عرفان، تهران، ۱۳۸۲)،  رصد صبح: خوانش و نقد شعر جوان امروز، (چاپ دوم، سوره مهر، تهران، ۱۳۹۰)، قصهٔ سنگ و خشت (گزیدة شعر)، (چاپ ششم، كتاب نیستان، تهران، ۱۳۹۰)، كفران (گزیدة اشعار)، چاپ دوم، نشر تكا، تهران، ۱۳۸۸.گزیدهٔ غزلیات بیدل، (چاپ دوم، عرفان، تهران، ۱۳۸۸)، قند پارسی، چاپ اول، عرفان، تهران، ۱۳۹۰. رقع صدرنگ: صد رباعی از بیدل (چاپ دوم، سپیده باوران، مشهد، ۱۳۹۰)، ده شاعر انقلاب (چاپ اول، سوره مهر، تهران، ۱۳۹۰) . 

زهیر توكلی  متولد ۱۳۵6،شاعر معاصر ایرانی و كارشناس ادبیات ‌است. 

كتاب «باغساران حقیقت» تلخیص و بازنویسی حدیقة‌الحقیقه سنایی غزنوی كه توسط انتشارات امیر كبیر منتشر شده از آثار توكلی است كه این كتاب نهمین جلد از مجموعه كتاب‌های بازنویسی داستان‌های منظوم است. 

همچنین «لیلی و مجنون» و «هفت پیكر» نظامی نیز دو اثر بازنوسی و تلخیصی از دو كتاب معروف نظامی گنجوی است كه به قلم زهیر توكلی، ، از سوی انتشارات امیركبیر به چاپ رسیده است.  

از وی دو مجموعه شعر با نام های «میخانقاه» و «ناگفته نماند» نیز منتشر شده است. 

توگلی  داوری در جشنواره های رضوی، مطبوعات، كتاب سال دفاع مقدس را برعهده داشته است./ي2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار