مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
*کیهان
آقای زنگنه! اصل مطلب این است قرارداد 25 ساله 14 برابر زیر قیمت!دفتر بیژن نامدارزنگنه با ارسال مطلبی طولانی به کیهان، نسبت به یک گزارش خبرگزاری فارس واکنش نشان داد!
این دفتر در عین حال هیچ توضیحی درباره گزارش انتقادی کیهان در ستون اخبار ویژه و ماجرای قرارداد کرسنت و اعتراض سال 1381 دکتر روحانی به این قرارداد ارائه نکرده است.
کیهان روز دوازدهم مرداد و در خبری با عنوان «این زنگنه مگر همان زنگنه نیست؟» فاش کرده بود که دکتر روحانی به هنگام تصدی دبیر شورای عالی امنیت ملی، ضمن ارسال نامهای به خاتمی رئیسجمهور نسبت به ابعاد و تبعات منفی و خسارتبار قرارداد کرسنت هشدار داده است. این قرارداد گاز به مدت 25 سال و 14 برابر زیر قیمت! با شرکت اماراتی به امضاء رسیده بود و زنگنه وزیرنفت وقت نقش اصلی را داشت. در عین حال برخی عناصر واسطه و دلال با گرفتن رشوههای کلان واسطه جلبنظر طرف ایرانی شده بودند.
حجتالاسلام والمسلمین روحانی در نامه خود ضمن انتقاد از قیمت پایین فروش گاز در قرارداد کرسنت در عین طولانی بودن زمان آن و نادیده گرفتن حقوق ایران تأکید کرده بود «این قرارداد آثار منفی درازمدت بر بازار گاز کشور خواهد داشت» و اینکه زنگنه (وزیرنفت) حاضر نیست به سوالات مطرح در این زمینه در شورای امنیت ملی و شخص روحانی پاسخ دهد.
کیهان ضمن پرداختن به این موضوع و با اشاره به دورنمای قانون و شورای اقتصاد از سوی وزارت نفت و ارتکاب جرم تبانی، به نقش زنگنه در فتنه و آشوب سال 88 در ستاد موسوی پرداخته بود اما دفتر زنگنه ترجیح داده که مطلقا متعرض مسائل مطرح شده در خبر کیهان نشود و تنها به پاراگراف آخر از این خبر 11 پاراگرافی که به گزارش «فارس» درباره انعقاد قرارداد مطالعاتی با شرکت ایتالیایی «بین» اختصاص داشت، بپردازد.
در توضیحات ارسالی آمده است: برخلاف ادعای خبرگزاری فارس هیچگونه اطلاعات طبقهبندی شده در اختیار شرکت ایتالیایی Bain قرار نگرفته است. اساسا ضرورتی نیز به این کار نبوده است. اطلاعاتی که در اختیار آن مشاور قرار گرفته است- عمدتا از نوع اطلاعاتی بوده که قابل انتشار برای مجامع داخلی و خارجی نظیر اوپک است.
دفتر زنگنه درباره صهیونیست و عضو ارتش رژیم صهیونیستی بودن رئیس هیئت مدیره شرکت Bain ایتالیا نوشت: این ادعا برای نخستینبار، شش سال پس از عقد قرارداد با شرکت Bain ایتالیا از سوی خبرگزاری فارس مطرح شده است. حال آنکه پس از امضای قرارداد هیچ مرجع و یا دستگاه نظارتی و یا بازرسی در کشور چنین ادعایی در این خصوص مطرح نکرده بود. در ادامه این توضیح آمده است: شرکت ملی نفت نه در زمان عقد قرارداد و نه حتی تاکنون اطلاعی از صهیونیست بودن و یا نظامی بودن رئیس هیئتمدیره شرکت Bain در دست نداشته و ندارد.
یادآور میشود مدیریت بیژن زنگنه در وزارت نفت دولت خاتمی همواره با اعتراض نمایندگان دوم خردادی و اصلاحطلب مجلس ششم نظیر آقایان کهرام، حیدری، (مرحوم) رشیدیان، محتشمیپور، اعلمی و... قرار داشت. برخی از این نمایندگان عملکرد زنگنه در آن زمان را «فاجعه» ارزیابی میکردند. به عنوان مثال حمید کهرام مدیریت زنگنه را «باعث ایجاد سازمان سایه و توسعه پیوندها و معادلات باندی گسترده» و «جدایی کارشناسان دلسوز از جریان تصمیمسازی و تصمیمگیری» میدانست.
محتشمیپور نیز در جلسه رأی اعتماد به کابینه دوم خاتمی درباره زنگنه گفت«فاجعهای در صنعت نفت در حال وقوع است... نحوه مدیریت آقای زنگنه شامل بیتوجهی به بدنه کارشناسی خود متعهد صنعت نفت و عدم استفاده از مشورت متخصصان و برخورد دیکتاتورمآبانه با بدنه وزارت نفت میشود. برخی قراردادها مانند پتروپارس که به شرکتهای خارج از کنترل دولت و مجلس واگذار شده شبههانگیز است». یا احمد حیدری معتقد بود «سوءمدیریت در وزارت نفت بیداد میکند و رایحهای از شایستهسالاری به مشام نمیرسد».
گنجی: خاتمی و موسوی خوئینیها در محافل خصوصی تقلب را رد میکنند«محمد خاتمی در جلسات خصوصی گفته که در انتخابات تقلب صورت نگرفته و موسوی خوئینیها نیز در مجمع روحانیون اعلام کرده که در انتخابات سال 88، آرای خوانده شده واقعی بوده است».
این مطلب را اکبر گنجی از اصلاحطلبان متواری و مقیم آمریکا به نقل از جلسات خصوصی و داخلی اصلاحطلبان مورد تأکید قرار داد. وی در وبسایت رادیو فردا مینویسد: محمد خاتمی در جلسات خصوصی گفته که در انتخابات 88 تقلب صورت نگرفته، مصطفی تاجزاده گفته تقلب موثر صورت نگرفته است. محمد موسوی خوئینیها نیز پس از شنیدن گزارش «علیاکبر محتشمیپور» و عبدالواحد موسوی لاری در مجمع روحانیون مبارز درباره تخلفات انتخابات 88، در همان زمان با تظاهرات خیابانی مخالفت کرده و فعالان اصلاحطلب بسیاری از شهرها نیز گفته بودند که آرای خوانده شده واقعی بوده است.
وی ادامه میدهد: رهبری میگوید، با توجه به این که در جلسات خصوصی اعتراف میکنند که در سال 88 تقلبی صورت نگرفته، چرا عذرخواهی نمیکنند؟ در واقع او میگوید اول تکلیف قانونشکنی از طریق اردوکشی خیابانی را روشن سازید، در گام دوم، به دلیل طرح مدعای کاذب تقلب، باید عذرخواهی کنید. گنجی مینویسد: بدین ترتیب، نه تنها راه رفع حصر مسدود است بلکه راه انتخاب وزرای منسوب به فتنه و حضور سیدمحمد خاتمی در مراسم تحلیف نیز بسته است.
وی در ادامه بخشهایی از سخنان حضرت آیتالله خامنهای در مقاطع مختلف را درباره خیانت فتنهگران بازگو کرد. از جمله؛ «آن حوادثی که در سال 88 پیش آمد، همه ناشی از آن شد که کسانی نخواستند به قانون تمکین کنند؛ نخواستند به رای مردم تمکین کنند» و «دشمن تلاش میکند زحمت مردم را باطل کند همچنان که در سال 88 کردند. این هم یکی از کارهای دشمنان بود؛ کسانی را وادار کردند که برخلاف قانون، توقعاتی بکنند و براساس آن توقعات، سعی کنند مردم را در مقابل نظام قرار دهند؛ که البته به توفیق الهی موفق نشدند.
آنهایی که سال 88 آن خسارت را به کشور و ملت وارد کردند، اگر تسلیم قانون بودند، این جوری نمیشد.» و « در برخی از کشورها انسان مشاهده میکند، که جابهجایی قدرتها با زورآزمایی، با خونریزی، با خشونت همراه است، در سال 88 بعضی خطای بزرگی را مرتکب شدند، کشور را در لبه یک چنین پرتگاهی قرار دادند» و اینکه «آن مسئله اصلی این است که جماعتی در مقابل جریان قانونی کشور، به شکل غیرقانونی و غیرنجیبانه ایستادگی و به کشور لطمه و ضربه وارد کردند».
گنجی با اشاره به مواضع هاشمی مینویسد: انتخابات فعلی با همان شرایط انتخابات سال 88 برگزار شد حال آن که هاشمی انتخابات اخیر را دموکراتیکترین انتخابات دنیا قلمداد کرده است.
وی ادامه میدهد: از نظر رهبری حالا که اثبات شده در سال 88 نیز تقلبی صورت نگرفته، مدعیان تقلب باید پاسخ گویند که چرا به جای رجوع به راهکارهای قانونی به اردوکشی خیابانی دست زده و کشور را متحمل هزینههای سنگین کردند؟ و چرا حرفهای جلسات خصوصی را در فضای علنی نمیگویند؟
ایرانیها دیگر امتیاز نخواهند داد آنها فهمیدند آمریکا در پی توافق نیست یک مقام امنیتی سابق آمریکا، تصویب تحریمهای جدید علیه ایران در کنگره را اقدامی شرمآور خواند.
پروفسور پل پیلار از آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا که 28 سال از عمر خود را در مسائل امنیتی گذرانده در مقالهای در وبسایت نشنال اینترست ولوبلاک نوشت: « برخی مواقع رهبران سیاسی ما شدیدا در جهت خلاف اهداف اعلامی خود اقدام میکنند و این موضوع خیلی شرمآور است که هر چقدر برای آنها از بینتیجه بودن و مخرب بودن این اقدامات سخن گفته میشود باز هم آنها دست از این اقدامات شرمآور خود برنمیدارند و نمیآموزند که مسئولیت شناسانه امور خود را انجام دهند.
وی با اشاره به اقدام اخیر کنگره آمریکا در تصویب این طرح جدید ضد ایرانی که از واردکنندگان نفت میخواهد خرید روزانه نفت از ایران را تا سال دیگر یک میلیون بشکه کاهش دهند مینویسد: با تصویب لایحه جلوگیری از اتمی شدن ایران به شماره H.R850 آن هم با 400 رای موافق در برابر 20 رای مخالف که در میان سایر فشارها به ایران تلاش میکند باقیمانده صادرات نفت ایران را نیز از طریق اعمال فشار به مشتریان برای نخریدن نفت از ایران را به پایان برساند درست با چنین وضعیتی مواجه شدهایم.»
او در ادامه با تاکید بر اینکه نمایندگان کنگره راه اشتباه را طی میکنند مینویسد: تصویب چنین طرحها و لوایحی با نام جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی دقیقا طی کردن مسیری اشتباه است و بوضوح چشماندازهای پدیدآمده برای دستیابی به هرگونه توافقنامه اتمی با ایران را که به مراتب راه مطمئنتری برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است را از بین میبرد.
پیلار با اشاره به این باور ضمن اشتباه خواندن آن مینویسد: خیلی ساده باید بگویم اگر آنها فکر میکنند با گذاشتن تحریم روی تحریم میتوانند ایرانیان را به التماس و رها کردن فعالیتهای اتمی وادار کنند، تا حالا موفق شده بودند چرا که از خیلی پیشتر کنگره انواع و اقسام تحریمها را علیه آنها اعمال کرده است.
متخصص مسائل امنیتی و اطلاعاتی آمریکا با ذکر اینکه تحریمهای تازه علیه ایران برای تبدیل شدن به قانون باید در مجلس سنا نیز تصویب شود و سپس به امضای ریاست جمهوری برسد، در بخش دیگری از مقاله خود آورده است: مقامات ایران هیچ انگیزهای برای اعطای امتیاز ندارند مگر اینکه با طرحهایی روبرو شوند که امتیازات در نظر گرفته شده در آن مشخصا و به طور شفاف در برگیرنده لغو تحریمها باشد. از این رو این اقدام نمایندگان کنگره برای تهران به عنوان نشانههای بیشتری مبنی بر این تلقی خواهد شد که آمریکا در پی توافق نیست و بلکه تنها به دنبال تنبیه بیشتر ایران از طریق اعمال تحریمهای بیشتر و نهایتا تغییر رژیم است.
پیلار در ادامه با تاکید بر اینکه این اقدام کشتن هرگونه امید برای رسیدن به توافق و گرفتن هرگونه امتیازی از سوی ایران در عرصه هستهای است مینویسد: این اقدام همچنین نشانه روشنی از نوعی دشمنی است که میتواند هرگونه انگیزه احتمالی ایران برای ساخت سلاحهستهای را تشدید کند.
پل پیلار در پایان مقاله خود آورده است که نمایندگان کنگره آمریکا باید از این اقدام خود احساس شرم کنند و ما همه باید از این کار آنها عصبانی باشیم
ماستمالی ناشیانه زد و بند با شرکت اماراتی کرسنتتقلای ناشیانه یک سایت آلوده به مفاسد اقتصادی برای حمایت از عامل انعقاد قرارداد زیانبار کرسنت، قوز بالا قوز شد.
در حالی که بیژن زنگنه در قبال گزارش مستند کیهان درباره نقش وی به عنوان وزیر نفت دولت اصلاحات در انعقاد قرارداد کرسنت و ماجرای نامه اعتراضی دکتر روحانی به خاتمی در این زمینه (سال 81) سکوت کرده، سایت انتخاب ضمن حمله به کیهان نوشت: روزنامه کیهان برای حمله به وزیر احتمالی نفت دولت یازدهم، پرونده خاکخورده کرسنت را باز میکند تا بلکه پروژه مهندسی کابینه با هدف مشکوکش، محقق شود.
خبرنگار پایگاه خبری «انتخاب» برای آگاهی از قرارداد کرسنت و ادعای حسین شریعتمداری به تحقیق پیرامون این موضوع پرداخت. فردی آگاه از قرارداد کرسنت که خواست نامش فاش نشود در این رابطه به «انتخاب» گفت: «کرسنت، پروژه انتقال گاز ایران به شارجه و دوبی است. مدیر عامل شرکت شارجه دوبی در سال 1378 به دفتر آقای خاتمی مراجعه میکند و پیشنهاد میدهد که این قرارداد بسته شود تا مشکل جزایر سهگانه ایران حل شود.»
به گفته این مدیر فعلی صنایع نفت و گاز، «طرفین حدود هفت ماه مذاکرات فنی داشتند و توافقات اولیه حاصل شد؛ ضمن اینکه همزمان یکسری مذاکرات سیاسی نیز در همین رابطه با طرف اماراتی انجام گرفت اما در ادامه کار به دلیل طولانی شدن روند این قرارداد متوقف ماند.»
انتخاب همچنین با حمله به مدیر مسئول کیهان مدعی شد کیهان در پی تسویهحساب سیاسی است.
درباره این ادعای سایت انتخاب باید گفت؛ اولاً تعلیق قرارداد به خاطر اعتراض نمایندگان مجلس و دستگاه قضایی بود. ثانیاً طبق ادعای انتخاب دولت اصلاحات، برای جلب نظر دولت فسقلی امارات اقدام به دادن رشوه قرارداد گاز 25 ساله آن هم چهارده برابر زیر قیمت روز جهانی کرده است!
یعنی دولت وقت این قدر ضعیف و بیچاره تلقی شده است؟ ثالثاً برخلاف این ادعا و طبق اسناد و مدارک موجود، نه پای مصالح سیاسی و ملی بلکه پای چند فقره رشوه بزرگ مالی میان چند دلال و برخی مقامات وقت وزارت نفت در میان بوده و به همین دلیل نیز برخی مقامات دولت وقت و دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی (دکتر روحانی) شاکی ماجرا بودهاند.
آیا از نظر گردانندگان سایت انتخاب که اقدام به انتشار ناشیانه این مطلب سفارشی کردهاند با دولت وقت درگیری داشته و دنبال تسویه حساب سیاسی بودهاند؟!
یادآور میشود سایت انتخاب نسخه اینترنتی روزنامه انتخاب میباشد که قریب یک دهه پیش منتشر میشد و یکی از مراکزی بود که از عطایای خاصه مفسد اقتصادی آن روزگار- شهرام جزایری- برخوردار شد!
این نکته هم گفتنی است که جزایری ضمن آلوده کردن چهرههای سیاسی و مطبوعاتی و پارلمانی به انواع هدایا و بخششهای صدها میلیون تومانی، شماری از آنها را به سفر دوبی نیز برده بود.
*آرمان
مالزی متهم ایرانی را به آمریکا تحویل ندادشنیده شد که دادگاه عالی مالزی با صدور حکمی به آزادی یک زندانی که گفته شده فرزند یکی از مقامهای پیشین ایران است رای داده و از استرداد وی به آمریکا جلوگیری کرد، این درحالی است که وی پس از جلسه دادگاه توسط ماموران اداره مهاجرت مالزی بار دیگر بازداشت شد. سجاد فرهادی 34 ساله فردی است که دولت آمریکا او را به 30 مورد نقض تحریم تجاری علیه ایران متهم کرده و از یک سال و نیم پیش در مالزی زندانی شده است.
آخرین جلسه دادگاه متهم برگزار شد و قاضی ضمن صدور دستور آزادی وی، دستور دادگاه پیشین مبنی بر استرداد او به آمریکا را لغو کرد. پس از قرائت حکم دادگاه و آزادی متهم که خوشحالی بسیار زیاد همسر و دیگر اعضای خانواده او را در پی داشت، ماموران اداره مهاجرت مالزی بار دیگر وی را بازداشت کردند و این موضوع مشاجره وکیل مدافع و وکیل فدرال را در پی داشت.
مشخص شدن محل نگهداری دیپلمات ایرانی در صنعاشنیده شد که یک سایت خبری یمنی از کشف محل نگهداری دیپلمات ایرانی ربودهشده در صنعا خبر داد. سایت خبری صنعا تایمز به نقل از یک منبع خبری از کشف محل نگهداری دیپلمات ایرانی ربودهشده در صنعا خبر داد اما اعلام کرد که این اطلاعات از سوی منابع رسمی تائید نشده است.
این سایت اعلام کرد که یکی از خبرنگارانش در استان مآرب یمن به نقل از یک منبع که خواست نامش فاش نشود و تنها اعلام کرده که از منابع نزدیک به ربایندگان است، گفت که نوراحمد نیکبخت، وابسته اداری سفارت ایران در یمن در منطقهای در نزدیکی شهر مآرب نزد یک گروه مسلح که به نظر میرسد به شبکه القاعده گرایش داشته باشند، نگهداری میشود.
عربستان مانع عبور هواپیمای عمر البشیر به سوی ایرانشنیده شد که شبکه اسکاینیوز عربی از ممانعت ریاض از عبور هواپیمای حامل عمر البشیر از فراز آسمان عربستان خبر داد. شبکه اسکاینیوز عربی اعلام کرد: هواپیمای حامل عمر البشیر، رئیسجمهوری سودان که راهی تهران بود تا در مراسم تحلیف رئیسجمهوری ایران شرکت کند، اجازه عبور از حریم هوایی عربستان سعودی را پیدا نکرد. هنوز دلیل این اقدام عربستان، و یا موضعگیری رسمی این کشور مشخص نیست اما اسکاینیوز عربی تاکید کرد که هواپیمای حامل عمر البیشر به ناچار مسیر خود را برای رفتن به ایران تغییر داد.
مناظرهها از سر گرفته میشودشنیده شد که مرتضی حیدری از اجرای برنامه «مناظره» در موضوعات مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... در روزهای جمعه با درنظر گرفتن خط قرمزهای باز در آن خبر داد. مهر نوشت؛ مرتضی حیدری با اعلام این خبر افزود: این برنامه که قرار است هر عصر جمعه به صورت زنده از شبکه یک سیما پخش شود، مناظرهای درباره موضوعات روز جامعه در حوزههای مختلف سیاست، اقتصاد و اجتماع خواهد بود.
وی ادامه داد: هر برنامه به صورت موردی به یکی از این موضوعات اختصاص خواهد یافت و تلاش ما این است که در برنامه همه کسانی که در حوزه موردنظر صاحبنظر یا ذینفع هستند مثل نمایندگان صنوف مختلف، دولت، دستگاههای اجرایی، رسانهها و ... شرکت کنند و حتی قرار است قشرهایی از مردم در استودیوی برنامه حضور داشته باشند.
مجوز واردات خودرو برای 13 دیپلماتشنیده شد که بر اساس موافقت وزیران، خودروهای ۱۳ دیپلمات ایرانی مجوز ورود و ترخیص بدون رعایت ضوابط فنی واردات خودرو، مصوب دولت در سال ۱۳۸۲ را پیدا کردهاند. خراسان نوشت؛ بر اساس موافقت وزیران عضو کمیسیون ماده 1 آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات که طی روزهای اخیر توسط محمدرضا رحیمی معاون اول رئیسجمهور به دستگاههای مربوطه ابلاغ شده، خودروهای 13 دیپلمات ایرانی مجوز ورود و ترخیص بدون رعایت ضوابط فنی واردات خودرو مصوب دولت در سال 1382 را پیدا کردهاند.
صدور حکم پرونده بانک آریاشنیده شد که یک منبع آگاه از صدور حکم دادگاه برای متهمان پرونده بانک آریا خبر داد. فارس نوشت؛ این منبع خبری گفت: آخرین جلسه دادگاه بانک آریا در تیرماه و بنابر درخواست نماینده دادستان جهت رسیدگی به موارد مطروحه در لایحه دفاعیه یکی از متهمان برگزار شد.
وی افزود: رأی صادره برای پرونده بانک آریا در مرحله تایپ قرار دارد و به زودی به متهمان ابلاغ میشود. اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان بانک آریا 31 اردیبهشت به ریاست قاضی احمدزاده و در شعبه اول دادگاه انقلاب برگزار شد. مهآفرید امیر خسروی متهم ردیف اول پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی در پرونده بانک آریا هم بهعنوان متهم ردیف اول شناخته شده بود.
دستگیری یک ایرانی در قطرشنیده شد که مطبوعات قطر نوشتهاند: یک شهروند ایرانی که به نام و مشخصات او اشارهای نشده به هنگام ورود به قطر، در بندر دوحه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. عصر ایران نوشت؛ این ایرانی دو کارتن خرما به همراه خود داشته که در بازرسی از آنها، ادوات سحر و جادو کشف شده است. این ایرانی هم در واکنش گفته که از محتوای این دو کارتن خبر نداشته و یکی از دوستان وی درخواست انتقال این دو بسته را داشته است.
دولت دهم هنوز استخدام میکندشنیده شد که علیرغم به پایان رسیدن عمر دولت دهم؛ انتصابات عجولانه در شرکتهای تحت پوشش شستا همچنان ادامه دارد. جمهوری اسلامی در ستون جهت اطلاع خود در ادامه نوشت: در این راستا افرادی فاقد صلاحیت و تجربه از منسوبین و اطرافیان مدیران فعلی شستا به عنوان مدیر عامل برای شرکت پرسود انتخاب میشوند، تا دولت جدید در مقابل کار انجام شده قرار گرفته و نفوذ جریان انحرافی در شرکتهای مهم صنعتی تا مدتها در ساختار اقتصادی ادامهدار باشد. در صورت عدم دقت در انتصابات انجام شده در هفتههای اخیر، احتمال میرود این روند بتواند ضربهای اساسی به شرکتها و موسسات و درآمدهای شستا در دولت جدید وارد نماید.
اعتراض حدادیان و ارضی به رای دادگاهشنیده شد که وکیل سعید حدادیان و منصور ارضی اعلام کرد: 30 مردادماه دادگاه تجدید نظر پرونده مداحان تهرانی برگزار میشود. فرهاد شهبازوار میگوید: چند نکته است که باید رسانهها به آن دقت کنند. اول اینکه مبلغ جریمه و محکومیت سعید حدادیان 405 هزار تومان بوده و عدد 50 هزار تومان صحیح نیست.
دوم آنکه دولت مهرورزی که شخص رئیسجمهور گفته از کسی گلایه نداریم و شکایت نکردیم درست از آب در نیامد و آقای مشایی کلی شکایت کرده اند. وی افزود: در مورد پرونده این دو مداح تهرانی باید گفت که بعد از حکم دادگاه بدوی یک بار تجدید نظر برگزار شد ولی به دلایلی مستشار نیامد و دادگاه به تعویق افتاد. حالا قرار بعدی روز 30 مردادماه است. البته در این دادگاه ما هم به حکم سعید حدادیان اعتراض کردیم و مشایی هم به حکم حاج منصور ارضی اعتراض کرده است.
*خراسانهشدار درباره صدور مجوز براي يک مدير اقتصاديبر اساس بررسي هاي يک نهاد نظارتي، يکي از مسئولان عالي رتبه اجرايي طي هفته هاي گذشته ابلاغيه اي را به يکي از وزارتخانه هاي اقتصادي ارسال کرده که بر اساس آن اشتغال به کار آقاي "م" از مديران مهم اين وزارتخانه که به مرز بازنشستگي رسيده است از تاريخ 31 مرداد سال جاري به مدت 1 سال مجاز خواهد بود و اين موضوع در حالي است که تاريخ صدور حکم اشتغال مجدد اين فرد، چند هفته پس از پايان فعاليت دولت دهم است.
دستور دولت درباره تبعيض حقوق کارمندان يک وزارتخانهپس از اعلام گزارش هاي دستگاههاي مسئول درباره تفاوت حقوق کارمندان وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از ادغام دو وزارتخانه صنعت و بازرگاني، يک مسئول ارشد دولتي با ارسال ابلاغيه اي به دستگاههاي مسئول، اعلام کرده که به منظور ايجاد هماهنگي و يکسان سازي در حقوق و مزاياي کارمندان رسمي و پيماني وزارتخانه مذکور، تفاوت حقوق کارمنداني که دريافتي کمتري دارند با ديگر کارمندان بايد در اسرع وقت برطرف شده و حقوق و مزاياي افراد يکسان شود.
*تهران امروز
با اظهار ندامت فاطمه رجبي، موسويان گذشت كردوكيل مدافع سيدحسين موسويان گفته كه پرونده شكايت موكلش از فاطمه رجبي به اتهام افترا و نشر اكاذيب به علت اظهار ندامت متهمه در دادگاه و گذشت شاكي، مختومه شده است.سيدمحمود عليزاده طباطبايي به ايسنا گفته: بهدنبال اظهارات كذب و خلاف واقع خانم فاطمه رجبي نسبت به موكل آقاي دكتر سيدحسين موسويان در سال ۱۳۸۷ و متهم كردن موكل به جاسوسي در رسانههاي عمومي، شكايتي مبني بر افترا و نشر اكاذيب از خانم فاطمه رجبي به دادسراي عمومي و انقلاب تهران تقديم شد.
وي گفته: بعد از گذشت پنج سال بالاخره شعبه نهم دادسراي فرهنگ و رسانه قرار مجرميت صادر كرد و كيفرخواست خانم فاطمه رجبي به اتهام افترا و نشر اكاذيب به شعبه ۱۰۵۷ دادگاه عمومي جزايي تهران ارسال شد. عليزاده گفته: جلسه رسيدگي به اين پرونده با حضور خانم فاطمه رجبي به عنوان متهم و آقاي دكتر الهام به عنوان وكيل و همسر وي، اينجانب و آقاي هوشنگ پوربابايي به عنوان وكلاي سيدحسين موسويان برگزار شد.
حساب بانكي دانشگاه احمدينژاد به نام كيست؟بعضي از كاربران فضاي مجازي در شبكههاي اجتماعي تصاويري از واريز پول به حساب دانشگاه ايرانيان را منتشر كردهاند. تصاويري كه يك نكته جالب دارد.به گزارش مهر، اعلام شماره حساب بانكي براي واريز كمكهاي مردمي. اين، آخرين اقدام خبرساز محمود احمدينژاد قبل از تحويل دفتركار رياستجمهوري بود كه رئيس دولت دهم در آخرين گفتوگوي تلويزيوني خود به آن اشاره كرد.
به فاصله چندساعت پس از اعلام اين شماره حساب، بعضي از كاربران شبكههاي اجتماعي با اعلام پرداخت مبلغي به حساب اين دانشگاه، عكسي از سند پرداختي خود را هم در صفحههاي شخصي شان منتشر كردند.اما نكته جالب اين تصاوير، نام صاحب شماره حساب اعلام شده دانشگاه ايرانيان توسط احمدينژاد بود كه به اسم مهندس بقايي و شريك، بابت دانشگاه ايرانيان - دكتر محمود احمدينژاد- است
جمعآوري برخي اسناد، يك روز مانده به پايان دولت!يك منبع مطلع به سايت خبري «تيك» گفته: در دو سه روز مانده به پايان دولت، تلاشهايي براي جمعآوري و حذف برخي اسناد و مدارك در دفتر رئيسجمهور سابق (احمدينژاد) مشاهده شده است.وي گفته: مسئولان اين دفتر از كارمندان خود خواسته بودند مدارك مذكور را از به يك «هارد« ديگر انتقال دهند.
اين منبع مطلع گفته: البته مقاومتهايي در اين زمينه صورت گرفته است، اما مشخص نيست آيا مدارك و اسناد مورد اشاره از دفتر رئيسجمهور بيرون برده شده يا خير! پيش از اين، سايت «انتخاب» مدعي شده بود كه كاميونهاي مستقر در دفتر رئيسجمهور، درصدد تخليه هداياي خارجي رئيس جمهور از موزه سعدآباد هستند.
هدیه رهبری به دولت یازدهمروزنامه اطلاعات در مطلبی به قلم محمد متین نوشته:دکتر روحاني پس از اعلام رسمي نتايج انتخابات بلافاصله به ديدار مقام معظم رهبري شتافت و براساس آنچه که رئيس دفتر مقام معظم رهبري که در آن ملاقات حضور داشته، نقل کرده است، دکتر روحاني در آن ملاقات از مقام معظم رهبري سه درخواست داشته است.
ايشان سه درخواست دکتر روحاني در آن ملاقات با رهبري را «هدايت، حمايت و دعاي رهبري» اعلام و تاکيد ميکند: دکتر روحاني از رهبري خواست تا با رهنمودها و راهنماييها هر جا که لازم دانستند، هدايت و حمايت خود را از دولت جديد دريغ نورزند و براي وي در پيمودن اين مسير خطير دعا نمايند.» از جانب ديگر ملاحظه نوع اظهارات و بيانات مقام معظم رهبري پس از برگزاري انتخابات به خوبي مويد ابراز اطمينان ايشان به درستي جهتگيري ملت در انتخابات اخير و گوياي حمايت اميد بخش معظم له از دولت جديد است.
رويترز: احتمالا ايرانيها يك انگليسي را ربودهانديك منبع آگاه در دولت انگليس گفت كه احتمالا ايرانيها يك شهروند انگليسي را در شهر دوبي ربودهاند.به گزارش رويترز، يك منبع دولتي در لندن گفته كه انگليس، احتمالات درباره اينكه يك شهروند ايراني تبار انگليس در شهر دوبي توسط عناصري در ايران ربوده شده است را جدي ميگيرد.
براساس ادعاي لندن، اين شهروند ايراني تبار انگليسي به نام «عباس يزدي» در روز 25 ژوئن گذشته در دوبي ناپديد شده است.وزارت خارجه انگليس هم اعلام كرده كه در اين باره، در ارتباط دائمي با مقامات دوبي و ايران است و خدمات كنسولي را به خانواده يزدي در دوبي ارائه ميكند.سخنگوي وزارت خارجه انگليس هم گفته: از مقامات ايراني خواستهايم هر گونه اطلاعاتي را درباره مكان آقاي يزدي دارند ارائه كنند.
ويليام هيگ وزير امور خارجه انگليس هم در مكالمه تلفني اخير خود با همتاي ايرانياش علياكبر صالحي، موضوع ناپديدشدن يزدي را مطرح كرده است.همسر يزدي گفته است كه شوهرش يك بازرگان و سرمايهگذار 44 ساله است. او همچنين مدعي شده كه همسرش از دوران كودكي يكي از دوستان نزديك فرزند اكبر هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام است
برنامه مشايي براي آيندهاسفنديار رحيممشايي مشاور ارشد و رئيس دفتر سابق رئيسجمهور سابق در گفتوگو با فارس درباره اينكه برنامه شما از يكشنبه همزمان با اتمام دولت دهم چيست؟، گفته: ما به دفتر رئيسجمهور دهم ميرويم، ايشان دفتر دارد و بنده بازهم رئيسدفتر آقاي احمدينژاد هستم.
وي با بيان اينكه بنده در هيات امناي دانشگاه ايرانيان هستم، گفته: راهاندازي دانشگاه برنامه ماست.مشايي درباره برنامهريزي براي انتخابات بعدي رياستجمهوري در سال ۱۳۹۶ گفت: ۴ سال ديگر چه كسي ميداند كه چه اتفاقي ميافتد و چه كسي ميداند كه زنده است.مشايي در پاسخ به اينكه گفته ميشود شما در زمان انتخابات رياستجمهوري با ۱۱ راي منفي از سوي شوراي نگهبان رد صلاحيت شدهايد، چرا اعتراض نكرديد، گفته: يعني همه به بنده راي منفي داده باشند؟ خير، اين خبر درست نيست.
سولانا اصرار داشت مرا ببيندعلياكبر ولايتي ديدار ديروزش با خاوير سولانا را يك تجديد ديدار اعلام كرد.به گزارش تسنيم، ولايتي صبح ديروز پس از ديدار با خاوير سولانا مسئول سابق سياست خارجي اتحاديه اروپا كه در بيمارستان مسيح دانشوري برگزار شده بود، گفته: من و آقاي سولانا سابقه طولاني دوستي داريم و از زماني كه ايشان وزير خارجه اسپانيا بود، در آن زمان به دليل حضورش در سمت سياست خارجه اسپانيا و بنده در سياست خارجه ايران، رابطه ايران و اسپانيا رابطه خوبي بود.
ولايتي گفته: سولانا به محض ورود به تهران براي شركت در مراسم تحليف رئيسجمهور از طريق وزارت خارجه درخواست ملاقات با من را داشت و اصرار كرد كه بنده را ملاقات كند.ولايتي گفته: در اين ديدار ضمن يادآوري روزهاي گذشته، گزارشي نيز از گفتوگوي هستهاي سولانا با آقاي لاريجاني در زمان حضور وي در شوراي عالي امنيت ملي ارائه كرد؛ در واقع اين ديدار، يك تجديد ديدار بود.
تحليل نيويورك تايمز از سخنان روحانيبه گزارش نيويوركتايمز، حسن روحاني رئيسجمهور جديد ايران روز شنبه در مراسم تنفيذ حكم رياستجمهوري بر تلاش براي بهبود اقتصاد ايران تاكيد كرد و قول داد براي رفع «تحريمهاي ظالمانه» با جهان خارج كار كند.در شرايطي كه تحريمهاي بينالمللي به خاطر برنامه هستهاي، اقتصاد ايران را تحت فشار قرار داده، رهبرمعظم ايران و رئيسجمهور جديد در سخنان خود بر بهبود اقتصاد تحت فشار اين كشور تاكيد كردند. نيويورك تايمز نوشته:روحاني در اين مراسم گفت: «مردم خواستار تغيير و بهبود در شرايط زندگي خود هستند، آنها زندگي بهتري را ميخواهند.»
روحاني پيش از اين نيز از تعامل با جهان، بهويژه غرب و احتمالا آمريكا صحبت كرده بود و بر اين اساس كارشناسان سياست خارجي تغيير در روابط ايران و غرب را كه طي چند سال اخير به سردي گراييده بود پيشبيني ميكنند.با اين حال نيويورك تايمز گزارش داده كه برخي افراد نزديك به حلقه رئيسجمهور تاكيد كرده اند: «تحريمها و مشكلات اقتصادي ما را مجبور به دادن امتياز هستهاي نخواهد كرد. ابتدا جديت طرف مقابل را بررسي ميكنيم، تا زماني كه حركتي جدي، عيني و فعال براي تعامل مشاهده نكنيم، متقاعد نخواهيم شد.»
نظر را نميسوزانيمغلامعلي حدادعادل در پاسخ به سوال فارس مبني بر اينكه شما همواره از تلاشهاي آقاي حسيني به عنوان وزير ارشاد تقدير ميكرديد، آيا توصيهاي در ادامه مسير به وزير ارشاد دولت يازدهم داريد، گفته: توصيه من به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي آينده اين است كه سعي كند كارهاي مثبتي كه در دوره پيش از ايشان شده حفظ كند، كارهايي هم اگر انجام نشده اضافه كند.وي درباره اينكه وزير ارشاد دولت يازدهم چه اولويت مهمي را بايد مدنظر قرار دهد، آن را منوط به نظر وزير دولت روحاني دانسته و گفته: توجه به فرهنگ اسلامي _ ايراني توصيه بنده است. حدادعادل درباره «علي جنتي» گزينه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفته: نظرمان را در مجلس ميگوييم، نظر را نميسوزانيم.
*جمهوری اسلامیجوان ترین و پیر ترین وزیر پیشنهادی روحانی* ميانگين سني وزراي معرفي شده توسط دكتر روحاني به مجلس شوراي اسلامي 58 سال است. كم سنترين فرد معرفي شده، طيب نيا وزير پيشنهادي اقتصاد با 53 سال و مسنترين فرد، نعمت زاده وزير پيشنهادي صنعت با 68 سال ميباشد. روحاني اولين رئيس جمهوري است كه فهرست اعضاي پيشنهادي كابينه خود را همزمان با مراسم تحليف به مجلس ارائه كرده است.
کشف قديميترين نسخه انجيل در ترکیه* قديميترين نسخه انجيل در تاريخ كه رسالت پيامبر اسلام(ص) را بشارت ميدهد در تركيه پيدا شد. انجيل "برنابا" كه قدمتي بيش از 1800 سال دارد در يكي از روستاهاي تركيه پيدا شده و اكنون در اختيار كارشناسان ترك براي تحقيق و بررسي دقيق قرار دارد. خبر پيدا شدن اين انجيل كه داراي 45 آيه بشارت درباره پيامبر گرامي اسلام است، موجب واكنش سريع واتيكان شد و مبلغ هنگفتي براي تصاحب آن از سوي واتيكان به تركيه پيشنهاد شد اما تركها با اين پيشنهاد مخالفت كردند.
واکنش سخنگوي كاخ سفيد نسبت به اظهارات روحانی در روز تحلیف* عصر ديروز بلافاصله پس از اظهارات دكتر حسن روحاني رئيسجمهور جديد درباره اينكه قدرتهاي غربي بايد با زبان تكريم با ايران سخن بگويند نه تحريم، سخنگوي كاخ سفيد گفت: "اگر دولت جديد تهران بطور جدي و اساسي به نگرانيهاي جامعه جهاني درباره برنامه هستهاي پاسخ دهد آمريكا آماده تعامل با ايران است."آقاي روحاني در مراسم تحليف گفته بود: "اين ملت را نميتوان با تحريم به تسليم واداشت و يا به جنگ تهديد كرد. با صراحت ميگويم اگر پاسخ مناسب ميخواهيد، نه با زيان تحريم بلكه با زبان تكريم با ايران سخن بگوييد."