حجت الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد،نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، در گفتگوی اختصاصی با شبکه خبری العالم،از همکاری و تعامل حداکثری مجلس با دولت یازدهم خبر داد و گفت: مجلس در موافقت با كليت كابينه پيشنهادي دكتر روحاني اتفاق نظر دارد و خطوط قرمزي كه ما داريم، با نگاه رئيس جمهور مشترك است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه العالم؛حجت الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، در گفتگوی اختصاصی خود، با تبیین ویژگی های منحصر به فرد مردم‌سالاری در نظام جمهوری اسلامی، بر حمایت کامل نمایندگان ملت از دولت یازدهم برای تحقق اهداف والای نظام و پیشرفت کشور در عرصه های مختلف تاکید کرد.


 
ملت ما دوبرابر مردم آمریکا در روند دموکراسی مشارکت دارند
ابوترابی فرد در تبیین ویژگی های مردم سالاری دینی در نظام جمهوری اسلامی تاکید کرد: ما در ايران اسلامي در سايه قانون اساسي مترقي و مدرن و مبتني بر آموزه هاي ديني و اسلامي، شاهد يكي از نظامهاي سياسي هستيم كه اولا برركن اسلاميت و تكيه بر آموزه هاي ديني استقرار دارد و ثانيا به معناي واقعي كلمه بر شانه مردم تكيه دارد و جمهوريت آن گونه كه شايسته يك نظام سياسي مبتني بر آراء عمومي است در ايران تحقق يافته است. در انتخابات اخير رياست جمهوري شاهد مشاركت بيش از 72 درصد مردم بوديم . مي دانيد كه متوسط مشاركت مردم امريكا در انخابات رياست جمهوري حدود 40 درصد است و مردم ما تقريبا دو برابر امريكا به عنوان نماد دموكراسي - كه البته اين لقبي دروغين براي امريكاست-  در اين مهم مشاركت كردند.
 
نظام سیاسی "نیمه‌ریاستی" در ایران
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قانون اساسي ما براساس تفكيك قواي سه گانه و استقلال قوا استوار است كه اين سه قوه با هماهنگي با هم در زير چتر رهبري ولي فقيه عادل فعاليت مي كنند و يك نظام سياسي نيمه رياستي تشکیل می دهند. براساس قانون اساسي، اعضاي هيات دولت را رئيس جمهور به مجلس معرفي مي كنند و با راي اعتماد نمايندگان مردم دولت تشكيل مي شود. از همين زاويه نام اين نظام سياسي را نيمه رياستي مي نامند، برخلاف امريكا كه اعضاي كابينه با نظر شخص رئيس جمهور تعيين مي شوند. رئيس جمهور محترم رايزني هاي خود را براي معرفي افرادي كه راي اعتماد لازم را درمجلس داشته باشند، انجام داده اند.
 
تعامل حداكثري مجلس با رئيس دولت
ابوترابی تصریح کرد: نگاه مجلس در طول ادوار گذشته براساس تعامل حداكثري با رئيس دولت بوده است در اين دوره هم به همين منوال خواهد بود تا بتوانند برنامه هاي مورد نظرشان و سياست هايي كه در چارچوب اسناد بالادستي نظام به خصوص سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري، چشم انداز بيست ساله و برنامه پنجم توسعه كشور را عملياتي نمايند.
 
اگرهم تعدادي از دوستان ما در مجلس در مخالفت با وزراي پيشنهادي صحبت كنند اين به معناي مخالفت با رئيس جمهور نيست، بلكه به معناي تلاش براي افزايش ظرفيت هيات دولت است كه دقيقا ما با همين نگاه عمل مي كنيم، لذا مباحثات بين مجلس و دولت مبتني بر نگاه كارشناسي و افزايش تعامل و كارايي دولت محترم خواهد بود.
 
اتفاق نظر مجلس و دولت در مورد وزرای پیشنهادی
به گفته ابوترابی، مجلس با كليت كابينه پيشنهادي دكتر روحاني اتفاق نظرداشته باشد و خطوط قرمزي كه ما داريم با نگاه رئيس جمهور مشترك است اولا باور ما بر اين است كه بايد نيروهاي متعهد به اسلام و انقلاب و قانون اساسي كه داراي بالاترين انگيزه براي خدمت به مردم هستند و از دانش و تخصص و تجارب مديريتي لازم برخورداند در اين جايگاه قرار گيرند. اين نگاه ميان دولت و مجلس نگاه مشتركي است هرچند ممكن است در مورد مصاديق آن اختلاف نظرهايي باشد.
 
وی افزود: آقاي روحاني مانند خود بنده عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز هستند و لذا با جريان اصولگرا يك ارتباط ديرين دارند، از آن سو يك روحاني و عالم ديني تربيت يافته در حوزه دين و مكتب قرآن و عترت مي باشند و علاوه بر اين داراي تجارب طولاني حضور در مجلس شوراي اسلامي كه نقش مهمي در شناخت مجلس و تعامل شايسته با آن دارد. ضمن اين كه در حوزه اجرايي  در دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي از سوي مقام معظم رهبري مسووليت داشته اند، اين تجارب و ويژگي ها اقتضا مي كند كه مجلس شوراي اسلامي با دولت يازدهم تعامل مطلوبي داشته باشد هرقدر ايشان به سمت مصالح ملي قدم بردارد حمايت بيشتري از سوي نمايندگان مردم خواهند داشت.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار