رجايي
در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک افزود: هم اينك 90 درصد روغن خوراكي ايران از كشورهاي ديگر تامين مي شود و با توجه به مزيت هاي مناسب كشت دانه هاي روغني لذا بايد با برنامه ريزي ، در يك دوره زماني 10 ساله بستر توليدداخلي 70 درصد از روغن مصرفي فراهم شود.
وي گفت : تنها در حوزه توليد زيتون درحال حاضر سطح وسيع كشت در استان هاي فارس، گلستان ، قزوين و زنجان وجود دارد كه متاسفانه به دليل نبود واحدهاي فراوري وصنايع تبديلي كافي بهره برداران اين بخش بازده اقتصادي موثر از باغ هاي خود ندارند.
رييس كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي افزود : بر اساس آمار موجود مصرف سرانه روغن زيتون در ايران هم اينك 200 گرم است و از اين حيث كشور ما در زمره كشورهاي فقير محسوب مي شود.
رجايي گفت : مصرف مستمر روغن زيتون دررژيم غذايي مزاياي متعددي براي سلامت قلب و عروق، تناسب وزن و بهبود فعاليت دستگاه گوارشي دارد كه در حال حاضر اطلاع رساني و فرهنگ سازي در خصوص اين روغن خوراكي در خانواده هاي ايراني كمرنگ است.
وي افزود : آمارهاي رسمي بيانگر آن است كه ايرانيان سالانه يك ميليارد دلار براي درمان بيماريهاي قلبي و عروقي هزينه ميكنند كه اگر حدود يكصد ميليون دلار آن را سالانه براي تغذيه سالم و استفاده از محصولاتي مانند روغن زيتون و ماهي بپردازند ديگر نيازي به پرداخت اين هزينههاي زياد درماني نيستند./س