به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران یزد
استان یزد رتبه اول
تولید محصولات سالم ( ارگانیک) گلخانه ای کشور به لحاظ استفاده نکردن از سموم را
کسب کرد.
مدیر اصلاح نباتات جهاد کشاورزی استان یزد امروزگفت:
یکهزار هکتار از اراضی استان به کشت محصولات گلخانه ای اختصاص دارد که از این
میزان 300 هزار تن محصول گلخانه ای تولید و روانه بازار می شود.
جواد پور افزود: یزدی ها پنج سال است که در گلخانه های
خود با استفاده از روش مدیریت تلفیقی آفات گلخانه ای و همچنین استفاده از 2 عنصر
طبیعی یعنی آفتابهای تند و رطوبت کم موفق به تولید محصولات گلخانه ای سالم و بدون
سم شوند.
در روش مدیریت تلفیقی آفات گلخانه ای ، گلخانه دار از
تله های مکانیکی مثل کارت های زرد و تله های توری اقدام به از بین بردن آفات می
کند که دیگر نیازی به استفاده از سموم نیست.
کارتهای زرد در طول راهروهای داخل گلخانه ، نزدیک در و پنجره
ها و محل های ورودی نصب می شود و حداقل هفته ای یک بار مورد بازدید قرار می گیرد.
کارت های زرد رنگ بسیاری از حشرات بالدار آفت مانند پشه های
خاکزی، شته های بالدار، سفید بالک ها، کانال کن ها و تریپس ها را بدام می اندازند.
تله های توری هم به منظور جلوگیری از ورود حشرات، آفات و
به خصوص ناقلین عوامل بیماری زا به داخل و خارج از گلخانه در جلوی پنجره ها، هواکش
ها و کلا تمام منافذ نصب می شوند.
صرفه جویی 30 درصدی در هزینه ها ، استفاده نکردن از سموم
مضر و خطرناک و تضمین سلامت مصرف کننده از مزایای این روش است.
حبیبی مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی یزد هم گفت :
براساس آزمایشات کارشناسان این اداره ، محصولات گلخانه ای استان یزد سالم و بدون
هیچ سم و ماده خطرناکی است.
عمده محصولات گلخانه ای استان یزد شامل خیارسبز، گوجه و
فلفل سبز است.
البته سالانه از 300 هزار تن محصول گلخانه ای استان یزد
80 درصد آن یعنی 240 هزار تن آن به کشورهای اروپایی صادر می شود./ب