"محمد جواد کرمي" رئيس اتحاديه نانهاي حجيم و نيمه حجيم در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اينکه گندم و آرد با نرخ مصوب سال گذشته ارائه ميشوند، اظهار داشت: افزايش نرخ آرد، مهمترين عامل در تغيير قيمت نان است از اين رو زماني که نرخ آرد ثابت مانده است قطعا زمزمهاي در رابطه با افزايش نرخ نان به گوش نخواهد رسيد.
وي به افزايش دستمزد کارگران اشاره کرد و گفت: به دليل افزايش دستمزد کارگران و ساير هزينههاي موثر در حوزه نان درخواستي را جهت افزايش قيمت اين محصول ارائه کردهايم.
کرمي با بيان اينکه حوزه نان در کشور نيازمند اصلاحات است، افزود: بايد تدابيري انديشيده شود که بتوان توليد را به سمت نانهاي صنعتي و حجيم سوق داد و در واقع نان حجيم نان سفره شود.
وي ادامه داد: در دولت دهم براي عملي شدن اين مسئله اقداماتي انجام شد اما طبق آمارهاي ارائه شده نه تنها افزايش مصرف نداشتيم بلکه با کاهش مصرف نيز مواجه شديم. البته اين مسئله با شعار دادن عملي نميشود و نياز به يک عزم ملي دارد.
رئيس اتحاديه نانهاي حجيم و نيمه حجيم در ادامه با بيان اينکه در حوزه نان بايد يک نوع آزاد سازي اتفاق افتد، تصريح کرد: سه عامل کشاورز، کارخانه و نانوا مثلث توليد نان با کيفيت و يا بيکيفيت هستند از اين رو تا زماني که رقابت در اين حوزه وجود نداشته باشد هم چنان شاهد عدم کيفيت محصول نهايي نان خواهيم بود.
کرمي با اشاره به اينکه در صورت پرداخت سوبسيد نان به خود مردم ميتوان رقابت را در عرصه نان تنگاتنگ نمود، اظهار داشت: دولت سوبسيد سنگين حاصل از خريد 800 توماني گندم از کشاورز و فروش 465 توماني به کارخانه را خود ميپردازد که اين مسئله موجب بروز مشکلات عديدهاي در اين حوزه شده است.
وي ادامه داد: در صورتي که اگر اين سوبسيد به حساب مردم جهت افزايش قدرت انتخاب واريز شود و قيمتها به سمت واقعي شدن سوق يابند حوزه مصرف نان با تحولات خوبي رو به رو خواهد شد.
کرمي اضافه کرد: عملي شدن اين مسئله موجب ميشود تا کشورز مجبور به کاشت بذر خوب و کارخانه مجبور به خريد گندم مناسب شود که در اين صورت نانوا ديگر بهانهاي جهت پخت بيکيفيت نان نخواهد داشت، در واقع با اصلاح ساختار اين زنجيره ساختار گندم و نان نيز با اصلاح رو به رو خواهند شد.
**هدفمندي يارانهها در بحث گندم و آرد بسيار مطلوب بودکرمي ضمن بيان مطلب فوق اذعان داشت: تا زماني که کالايي با قيمت پايين عرضه شود قطعا کم ارزش تلقي ميشود و ما اين مسئله را رد حوزه نان به خوبي لمس کرديم اما زماني که يارانه به نان تعلق گرفت اسراف در اين بخش به شدت کاهش يافت.
رئيس اتحاديه نانهاي حجيم و نيمه حجيم ادامه داد: در همين راستا دور ريز نان با کاهش 20 درصدي مواجه شد که اين مسئله نشان داد مديريت خوبي در اين زمينه صورت گرفته است که هم نفع دولت و هم نفع مردم و مصرف کننده را در پي دارد.
کرمي واريز ما به التفاوت نان به حساب مردم را بسيار مهم دانست و افزود: اين مسئله به کاهش مصرف وافزايش کيفيت کمک شاياني ميکند از اين رو انتظار از دولت يازدهم بر اين است که هر چه سريعتر اين طرح را عملي نمايد.
انتهاي پيام/