به گزارش
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از بخش سلامت خبرگزاري ANSA ايتاليا ، سنگ هاي کليوي خطر ابتلا به بيماري عروق کرونر قلب و حمله قلبي را افزايش مي دهد.
براي اثبات اين موضوع يک مطالعه بين المللي که در مجله لانست منتشر شده، انجام شده است، که شامل 242،000 نفر از افراد سالم، مردان و زنان بين سنين 25 و 75 سال است که طي بيش از بيست سال مورد بررسي قرار گرفته اند.
انجمن مبارزه عليه ترومبوز و بيماري هاي قلبي عروقي ALT مي گويد: سنگ کليه در تقريبا 20،000 تن از اين افراد در طول سال ها توسعه يافته و تقريبا 17،000 نفر از آنها دچار انفارکتوس ميوکاردشده اند.
در نتيجه اين مطالعه نشان مي دهد سنگ هاي کليوي خطر سکته مغزي را بيش از 50 درصد، به ويژه در ميان زنان، را افزايش مي دهد.
ليديا روتا توليد کننده و رئيس ALT مي گويد: کليه يک مشکل مشترک است که بر 10 نفر از 100 مرد و 7 نفر از 100زن تاثير مي گذارد.
وي افزود: در حال حاضر تصلب شرايين، فشار خون بالا، ديابت و سندرم متابوليک در کساني که از بيماري سنگ کليه رنج مي برند شايع تر است.
امروزه، با اين مطالعه، ما نيز مي دانيم که سنگ کليه را بايد در ميان عوامل خطرساز براي سکته مغزي در نظر گرفت.
مسئول اين افزايش خطر، مي تواند اختلالات متابوليسم کلسيم باشد مثلاً مصرف کلسيم کم باشد که ممکن است آزادي کلسيم موجود در استخوان را تسهيل کرده و در نتيجه افزايش حذف از طريق کليه ها شود.
در عين حال، از آنجايي که کلسيم يون است که اجازه مي دهد تا خون به انعقاد درآيد، اما گردش زياد کلسيم مي تواند در افزايش انعقاد خون تشکيل لخته در شريانها و وريدها تأثير گذار باشد.
ارتباط بين سنگ کليه و ترومبوز به دليل مکانيسم هاي که آن را تنظيم مي کنند بايد مورد بررسي عميق تر قرار گيرد.
آنچه مسلم است اين يک بيماري است که بايد به عنوان عاملي براي خطر ابتلا به ترومبوز در نظر گرفته شود و با پيشگيري در اين زمينه خطر را کاهش دهيم ./س