به گزارش
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از بخش علم و تکنولوژي خبرگزاري ANSA ايتاليا ، گام تازه اي به سوي آينده براي رايانه هاي فوق العاده وجود دارد.
براساس اين گزارش،اين رايانه ها از نور براي انتقال داده ها استفاده مي کنند .
در تحقيقات ايتاليا براي اولين بار توانايي براي فشرده سازي و خارج کردن اطلاعات نوشته شده ، در بسته هاي نوري بدون خطر از دست دادن آنها را نشان داده شده است.
نتيجه اين تحقيق که توسط محققان دانشگاه لا ساپلنزا رم و ناپل فدريکو دوم انجام شده ، در مجله نيچر فوتونيک منتشر شده است .
اين پژوهش، توسط فابيو اسکارينو و لورنزو ماروکي از دانشگاه ناپل، هماهنگ شده است.
اين مطالعه که چگونگي فشردن تمام داده ها در يک ذره نور (فوتون) که به طور معمول در دو يا چند فوتون نوشته شده است، و نيز يک روش براي ساخت روند معکوس را نشان مي دهد.
توانايي انجام اين نوع فشرده سازي نشان دهنده يک گام مهم رو به جلو براي اين فن آوري است که به نوعي سوء استفاده از خواص دنياي کوانتوم که حاکم بر اتم ها و ذرات بنيادي است، مي باشد که با توجه به قوانين فيزيک کلاسيک انجام اين کار غير ممکن است .
تا به حال، هر فوتون تنها مي تواند معادل کوانتومي يک بيت از اطلاعات را حمل کند، و به اصطلاح " کيوبيت " است که مي تواند صفر يا يک، يا بودن در يک حالت کوانتومي خاص مربوط به هر دو ارزش باشد.
اما مطمئن باشيد که يک فوتون مي تواند حامل بيش از يک کيوبيت اطلاعات در يک زمان و با استفاده از خواص مختلف فيزيکي نور به عنوان قطبش، طول موج، يا مشخصات موج، باشد ./س