به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، دانشجوی کارشناسی ارشد ارگونومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد رنگ کربن فریت جاذب امواج موبایل گفت: ارائهدهنده این ایده خودم بودم که در گروه فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز مطرح و با راهنمایی استاد محمد مهدی موحدی ساخته شد.
ناصر دهقان بیان کرد: خانههایی که نزدیک آنتنهای bts موبایل باشند در معرض تشعشعات زیانآور امواج این آنتنها هستند بنابراین با ساخت این رنگ و استفاده آن بر روی دیوارهای منازل نزدیک این آنتنها میتوان از نفوذ تششعات آنها جلوگیری کرد.
به گفته وی، مزایای رنگ جاذب امواج الکترومغناطیسی موبایل و آنتنهای BTS، میتواند در تضعیف مناسب امواج الکترومغناطیسی بسیار موفق عمل کند و هزینه ساخت پایینی دارد.
دهقان افزود: از این ماده میتوان به عنوان حفاظ در دیوارهای اتاقهای MRI بیمارستان یا در اتاقهای برج مراقبت پروازی فرودگاهها استفاده کرد.
مجید ابراهیم زاده دیگر مخترع شیرازی با بیان این که جاذب امواج الکترو مغناطیسی برای جذب امواج الکترومغناطیسی در پهنای صفر تا 25 گیگا هرتز است، ادامه داد: این جاذب امواج، دارای پوششی شامل یک نانو کامپوزیت است که برای پاسخگویی بهتر، از نانو ذرات مغناطیسی و نانو لولههای کربنی در آن استفاده و بر روی فلز اعمال و باعث جذب امواج میشود.
وی با بیان اینکه این جاذب امواج الکترومغناطیس بیشتر قابلیت نظامی و دفاعی دارد، گفت: این جاذب برای مواردی که نیاز است از امواج ماکرویو یا امواج مغناطیس مصون بماند کاربرد دارد.
ابراهیم زاده افزود: از این پوشش میتوان در برخی از آزمایشگاههای علمی که نیاز است امواج مزاحم داخل اتاقهای سیستم نشود، استفاده کرد.
به گفته وی، این طرح در شش ماه و با هزینه 30 میلیون تومان تکمیل شده، هزینهای که با توجه به گستره کاربردهای نهایی ناچیز است.
به گفته این فارغ التحصیل فیزیک چگال، با حدود 100 میلیون تومان میتوان این محصول را به تولید انبوه رساند در حالی که جاذبهایی که اکنون در صنایع دفاعی کشور استفاده میشود بسیار گران است و با توجه به تحریمها مشکلاتی نیز دارد.
این اختراع به شماره 038595 الف/89 در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده است./س