به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل ازخبرگزاری فرانسه ؛" پوتین " که از حامیان مهم رئیس جمهوری روسیه به شمار می رود 31 ژوئیه در کرملین بندر بن سلطان ، رئیس بانفوذ دستگاه های امنیتی عربستان سعودی را که کشورش یکی از مهم ترین حامیان شورشیان سوری است، به حضور پذیرفت.
مسکو و ریاض درباره این خبر هنوز هیچ اظهار نظری نکرده اند.
یک دیپلمات اروپایی که بین بیروت و دمشق تردد می کند، اعلام کرد:« هر دو سال بندر بن سلطان با همتایان روس خود دیدار می کند اما این بار او خواست با رئیس جمهوری روسیه دیدار کند.»
این دیپلمات افزود:« این شاهزاده سعودی به پوتین توضیح داد:« ریاض آماده است به مسکو برای ایفای نقش مهم تر در خاورمیانه درحالی که آمریکا حضور خود را در این منطقه کاهش می دهد، کمک کند.»
به گفته این منبع ، او همچنین پیشنهاد داده است 15 میلیارد دلار سلاح از مسکو خریداری و به طور قابل توجهی در این کشور سرمایه گذاری کند.
به گفته این دیپلمات ، علاوه بر این ، این شاهزاده سعودی به پوتین اعلام کرد:« صرف نظر از رژیمی که به جای رژیم اسد بیاید ، این رژیم به طور کامل تحت کنترل سعودی ها خواهد بود و به هیچ یک از کشورهای خلیج فارس اجازه نخواهد داد از سوریه گاز صادر کند تا به این صورت به صادرات گاز روسیه آسیب وارد نشود.»
سال 2009 اسد ، در حمایت منافع متحد روس خود که نخستین صادر کننده گاز به اروپا است ، از امضای طرح خط انتقال لوله گاز زمینی با قطر که خلیج فارس را از طریق سوریه به اروپا متصل می کند ، خودداری کرده بود.
به گفته یک دیپلمات عرب که با مسکو تماس دارد ، رئیس جمهوری روسیه مودبانه به سخنان مخاطب خود گوش داد و به او گفت کشورش با وجود این پیشنهادها راهبرد خود را تغییر نمی دهد.
این منبع می افزاید:« بندر بن سلطان درآن حال به روس ها فهماند بنابراین تنها گزینه در سوریه نظامی است و باید ژنو را فراموش کرد زیرا مخالفان به ژنو نخواهند رفت.»
روسیه و آمریکایی ها از ماه ها پیش از فکر برگزاری کنفرانس بین المللی بین رژیم و مخالفان در ژنو حمایت می کنند اما این طرح تاکنون بی نتیجه بوده است .
یک سیاستمدار سوری در گفتگو با خبرگزاری فرانسه درباره این دیدار گفت:« همان سیاستی که پیشتر قطر با لاورف (سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه) ، اجرا کرده بود ،سیاست عربستان سعودی هم خریدن افراد یا کشورها است . عربستان نمی داند روسیه قدرت بزرگی است که سیاست خود را به این شکل تعیین نمی کند.»
وی افزود:« روسیه و سوریه از نیم قرن پیش روابط تنگاتنگی در همه زمینه ها دارند و ریال های سعودی نمی تواند اوضاع را تغییر دهد.»
روابط بین مسکو و ریاض براثر مناقشه سوریه متشنج شده است ،زیرا مسکو ریاض را به «تامین مالی و تسلیحاتی تروریست ها و گروه های افراطی » در مناقشاتی که تاکنون به کشته شدن بیش از 100 هزار نفر منجر شده است متهم می کند.
کارشناسان روس نیز عقیده دارند پوتین پیشنهاد عربستان را رد کرده است .
الکساندر گولتز کارشناس نظامی به روزنامه برخط( آنلاین) اژدنونی ژورنال که وابسته به مخالفان دولت روسیه است گفت:« احتمال چنین توافقی بسیار ناچیز است.»
وی خاطر نشان کرد برای پوتین حمایت از اسد « مسئله ای اصولی » است.
این کارشناس روس افزود:« حتی پیشنهاد وسوسه برانگیز 15 میلیارد دلار ، مبلغ عظیمی که دو برابر گردش مالی شرکت روسبورنواکسپورت ( سازمان صادرات تسلیحاتی روسیه ) است تاثیری نخواهد داشت.
آندری سولداتف کارشناس مستقل دیگر در زمینه امنیتی که مدیریت پایگاه اینترنتی اجنتورا دات ار یو را برعهده دارد، گفت:« هدف از این کار سعودی ها بیشتر بی ثبات کردن اسد و اطرافیان او بوده است.»
وی اطمینان داد:« جایگاه اسد بیش از پیش تقویت می شود و کرملین از این مسئله آگاه است ، خیانت کردن به اسد در این وضع بیش از حد احمقانه است.»
این منبع گفت:« نباید این مسئله را نیز فراموش کرد که سال ها وقت می برد تا سعودی ها به وعده های خود عمل کنند.»