دکتر زهرا عبدالهی، متخصص تغذیه و مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:دريافت مقادير زيادي چربي باعث افزايش احتمال خطر سرطان روده، سينه و كليه مي شود. رژيم هاي پرچرب به خصوص با منشاء حيواني مثل گوشت قرمز، تخم مرغ، محصولات لبني با مقادير بالايي چربي و كلسترول خطر بروز انواع سرطان ها را افزايش مي دهند.
وی ادامه داد:بسياري از مطالعات نشان مي دهند كه دريافت بالاي چربي به خصوص در زنان يائسه احتمال بروز سرطان سينه را افزايش مي دهد. كاهش مصرف اسيدهاي چرب اشباع مثل انواع غذاهاي حيواني، كره، لبنيات پرچرب، كله پاچه، امعاء و احشاء، گوشت هاي قرمز، خطر سرطان ها را كاهش مي دهند. اما مصرف روغن ها با يك باند دوگانـــه مثل روغن زيتون خطر بروز بسياري از
سرطان ها به خصوص سرطان سينه را كاهش مي دهند.
وی با بیان این که بنابر مطالعات، ارتباط مثبتي بين شيوع بروز انواع سرطان ها و چاقي به خصوص در مورد سرطان سينه مشاهده شده است اظهار کرد:در افراد با نمايه توده بدني بيش از ۳۰خطر مرگ و مير ناشي از تمام عوامل ذكر شده، افزايش مي يابد.
عبدالهی در پاسخ به این که آيا ورزش در پيشگيري از سرطان ها نقش دارند عنوان کرد:عدم تحرك كافي و ورزش نيز يك عامل خطر براي انواع سرطان ها محسوب مي شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود:براي پيشگيري از انواع سرطان ها بايد از خوردن گوشت هاي سوخته يا زغال شده و همچنين ماهي سوخته پرهيز كرد.كباب كردن و پختن زياد از حد اين غذاها تركيباتي مي سازد كه آروماتيك هاي هتروسيليك آيين دار ناميده مي شود كه برخي از آن ها ممكن است سرطان زا باشند.همچنین گوشت هاي قرمز مانند گوساله، بره و نيز فرآورده هاي گوشتي، چنانچه به صورت منظم و در حجم زياد مصرف شوند ممكن است، خطر سرطان كلون، ركتوم، پانكراس، سينه، پروستات و كليه ها را افزايش دهند. انجمن تحقيقات جهاني سرطان، مصرف كمتر از ۸۰ گرم گوشت قرمز را در روز توصيه مي كند. /ح