به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از سی.ان.ان، مدیریت مرکزی سازمان القاعده به دلیل پیگرد حامیان مالی آن در منطقه خلیج فارس توسط وزارت خزانه داری امریکا، اموال کافی در اختیار ندارد و در صورتی که این تشبیه صحت داشته باشد می توان الظواهری را مانند مدیر اجرایی یک شرکت دانست که شرکت های منطقه ای دیگر از نشان تجاری آن شرکت اصلی استفاده می کنند. بر این اساس شاخه های این سازمان در سراسر جهان، حالت خودمختار و نیمه مستقل دارند.
در هفته گذشته گمانه زنی هایی درباره روش ارتباط الظواهری با فردی به نام "ناصر الوحیشی" به عنوان معاون وی و رهبر این سازمان در شبه جزیره عربستان مطرح گردید.
دستگاه اطلاعاتی امریکا از طریق شنود گفتگوی الظواهری با نمایندگان تعدادی از شاخه های القاعده در سراسر جهان دریافت که به زودی حمله ای علیه منافع این کشور انجا خواهد شد.
برخی بر این باورند که القاعده به روش های پیشرفته برای تعامل میان سران خود روی آورده و مرحله استفاده از تلفن را پشت سر گذاشته است و به جای آن از "نشست هایی از طریق واقعیت مجازی" استفاده می کند. گروهی نیز معتقدند که رهبران القاعده از "فوروم های وابسته به خودشان" و پایگاه های اجتماعی بهره می گیرند.
"یاسین مشربش"، کارشناس آلمانی مبارزه با تروریسم در این باره می گوید: برخی از دستگاه های اطلاعاتی غربی در سال 2008 به این باور رسیده بودند که رهبران القاعده سیستمی مانند "اینترانت" یا اینترنت داخلی را با هدف ارتباط با یکدیگر ایجاد کرده اند که این سیستم در پایگاه های سازمان القاعده بر روی اینترنت نهفته است. این در حالی است که هیچ گونه توضیحی درباره اینکه آیا شبکه مذکور پس از این سال ها همچنان فعالیت می کند یا خیر ارائه نکرده اند.
در سالهای اخیر شمار زیادی از وبلاگ ها، فوروم ها و پایگاه های حامی القاعده به وجود آمده اند که همه این پایگاه ها ممکن است مکان مناسبی برای ارتباطات کددار باشند. علاوه بر این اعضای این سازمان توانسته اند با استفاده از برنامه های متعدد کدگذاری از جمله برنامه "اسرار المجاهدین"، دستگاه های ارتباطی را دچار سردرگمی نمایند.
در پایان باید انتظار داشت که بازی موش و گربه میان منابع گسترده دستگاه های اطلاعاتی کشورهای مختلف و گریزپا بودن اعضای القاعده همچنان ادامه خواهد داشت و بی تردید این بازی آسان نخواهد بود.
گفتنی است سازمان اطلاعات آمریکا و برخی از سازمان های هم پیمان این کشور در امر مبارزه با القاعده هر چند بسیاری از اعضای ارشد آن از جمله اسامه بن لادن را به قتل رسانده، اما ناگفته پیداست که این سازمان تروریستی خود به کارگزار این سازمان ها تبدیل شده و هر شاخه ای از آن تحت نفوذ یکی از کشورهای اروپایی، آمریکا و اعراب قرار دارد به گونه ای که اکنون هزاران نفر از اعضای القاعده توسط آنها برای نبرد با دولت و ملت سوریه راهی این کشور شده اند و از حمایت مالی و نظامی غرب، ترکیه و به خصوص عربستان سعودی برخوردار می باشند.