برای نخستین‌بار در جهان دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز رنگ جاذب اشعه ایکس در گروه فیزیک پزشکی این دانشگاه ساخت.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، مخترع این رنگ گفت: برای نخستین بار در جهان رنگ جاذب اشعه ایکس با راهنمایی استاد محمد مهدی موحدی ساخته شد.

ناصر دهقان افزود: بر اساس جستجوهای انجام شده و استناد به مراجع معتبر علمی دنیا تاکنون رنگ با کارایی جذب برای اشعه ایکس ساخته نشده است.

به گفته وی، قدرت جذب این رنگ برای اشعه ایکس که از اشعه‌های زیان‌آور محسوب می‌شود در حد بالای 100 kvp است.

این مخترع ادامه داد: موفقیت در این طرح در گرو استفاده از مواد نانو در ساختار رنگ معمولی است که با ترکیب رنگ معمولی با فلزات نانو با عدد اتمی بالا توانستیم رنگ جاذب اشعه ایکس تولید و در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با موفقیت تست و ارزیابی کنیم.

به گفته وی، مواد نانو قابلیت حل شدن آسان در رنگ پایه را دارا هستند و ضخامت موثر این رنگ در حدود 1-2 میلی‌متر است.

دهقان بیان کرد: با توجه به اینکه در بیمارستان‌ها برای حفاظت در برابر اشعه ایکس از سرب که فلزی بسیار سمی و مضر برای محیط زیست است استفاده می‌شود این رنگ می‌تواند به عنوان جایگزینی بسیار مقاوم، فاقد سمیت و سبک باشد.

این مخترع جوان افزود: با توجه به گستردگی کاربرد پزشکی و صنعتی این نوع رنگ مذاکراتی برای تولید انبوه آن با مسئولین دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده که با حدود 20 میلیون تومان هزینه اولیه می‌توان رنگ را به تولید انبوه رساند.

به گفته وی، این رنگ با عنوان نانو ایکس دای به شماره 79340 در اداره مالکیت صنعتی به ثبت رسیده و نتایج این طرح به صورت مقاله ISI برای معتبرترین ژورنال حفاظت پرتویی ارسال شده است./ب

برچسب ها: ساخت ، اشعه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.