به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني اسکاي نيوز عربي، سخنان رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه درباره مصر- که شيوه برخورد دولت مصر را در متفرق کردن تحصن کنندگان ميدان رابعه العدويه و النهضه در قاهره محکوم کرد- سبب بحث و جنجال در محافل اين کشور شده است.
مخالفان دولت ترکيه بر اين باورند که موضع گيري اردوغان درباره تحولات مصر مغاير با سياست هاي او درباره تحولات داخلي ترکيه است.
مهران عيسي، خبرنگار اين شبکه در استانبول، با تهيه گزارشي در اين خصوص اعلام کرد: پس از اقدام نيروهاي امنيتي مصر در متفرق کردن تحصن کنندگان در ميدان هاي رابعه العدويه و النهضه مصر، واکنش ها در داخل ترکيه به اين امر آغاز شد.
خبرنگار اين شبکه افزود: رجب طيب اردوغان، اين اقدام دولت مصر، را کشتار توصيف و اتهام ها عليه خود را درباره اينکه در امور داخلي مصر دخالت مي کند؛ رد کرد.
اين شبکه بخشي از سخنان اردوغان را با اين مضمون پخش کرد: «ترکيه را به دخالت کردن در امور داخلي کشورهاي عربي متهم مي کنند. من به آنها مي گويم که چرا از ما درخواست کرديد که در امور سوريه دخالت کنيم. آيا سوريه کشور عربي نيست؟
خبرنگار اين شبکه در ادامه افزود: ناظران موضع گيري اردوغان را درباره بحران مصر، به ويژه شيوه متفرق کردن تحصن کنندگان در ميدان هاي رابعه العدويه و النهضه مغاير با سياست هاي داخلي دولت ترکيه مي دانند. اين ناظران در مغاير بودن موضع گيري اردوغان درباره مصر به نحوه برخورد چند ماه پيش او در متفرق کردن تحصن کنندگان در پارک «گزي» استانبول اشاره مي کنند که با توسل به زور صورت گرفت.
در همين حال، برخي نيز بر اين باورند که اردوغان فقط مواضع حزب متبوعش را دنبال مي کند، نه مردم ترکيه.
توفان تورنتش، روزنامه نگار ترکيه اي، در اين خصوص گفت: «اردوغان و حزب و گروه او به لحاظ فکري به اخوان المسلمين نزديک هستند. حتي به لحاظ احزاب سياسي نيز آنها بسيار به يکديگر نزديک هستند. از اين رو، اردوغان خواهان اين است که اخوان المسلمين در قدرت باقي بماند. بخش بسيار اندکي از مردم ترکيه در اين باره نگاه مشترکي با اردوغان دارند، در حالي که عمده مردم ترکيه با افکار اردوغان که از گروه اخوان المسلمين حمايت مي کند ؛ مخالف هستند. اخوان المسلمين تمايل به اجراي شريعت اسلامي دارد.
خبرنگار اسکاي نيوز عربي در ادامه افزود: بسياري بيم آن دارند که موضع گيري اخير مقامات ترکيه درباره تحولات مصر تاثيرات منفي در سطح داخلي ترکيه داشته باشد، همان طور که بحران سوريه بر تحولات داخلي ترکيه تاثير منفي داشت و سبب شکل گيري تهديد به جان شهروندان ترکيه در داخل و خارج شد.
بسياري بر اين باورند که موضع گيري نخست وزير ترکيه درباره مصر ناشي از نزديکي موضع و ايده سياسي حزب عدالت و توسعه به گروه اخوان المسلمين است.