به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان، روزبه شکوهی اظهار داشت: طرح ملی مراقبت از آنفولانزای پرندگان همه ساله به منظور شناسایی و تشخیص وجود احتمالی این بیماری در کشور و در بین طیور به مرحله اجرا در می آید.
وی افزود:همه ساله با مهاجرت و جابجایی پرندگان مهاجر احتمال ورود ویروس های جدید و تحت تیپ های غیر بومی در کشور وجود دارد و در این میان پرندگان بومی و روستایی از آنجا که ممکن است به عنوان مخزن و ناقل احتمالی ویروس آنفولانزا عمل کرده و حتی در جمعیت حساس احتمال بروز بیماری و تلفات قرار گیرند مورد نظارت قرار می گیرند.
شکوهی ادامه داد: در صورت عدم نظارت و شیوع بیماری درپرندگان بومی این پرندگان به صورت میزبان واسط عمل کرده و می توانند سبب جهش ژنتیکی در ویروس گردیده و همچنین آنها را به واحد های صنعتی مجاور خود انتقال دهند و بدین طریق سبب بروز اپیدمی های جدید در طیور صنعتی شوند.
وی افزود: لذا همه ساله با آغاز فصل مهاجرت و جابجايي پرندگان به منظور شناسایی هر گونه ویروس جدید قبل از فراگیری و ایجاد بیماری نسبت به اجرای این طرح در سراسر کشور و استان اقدام می شود.
وی ادامه داد: آنفولانزاي پرندگان يك بيماري ويروسي جدي و بسيار عفوني ماكيان و پرندگان شكاري است كه توسط تيپ هاي مختلف ويروس آنفولانزا ايجاد مي شود.
وی با اشاره به اینکه عفونت ناشي از اين ويروس ها ممكن است به پستانداران و به خصوص انسان ها منتقل شود اظهار داشت: به همین دلیل جمع آوری مستمر داده های سلامت و نظارت و بررسی در این راستا بیش از پیش اهمیت دارد./ب