نایب رئیس مجلس توضیحاتی در مورد نامهای که به امضای وی در جریان بررسی رای اعتماد به وزرا در مجلس توزیع شد ارائه داد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،به نقل از فارس، بر اساس ماده 115 آئیننامه داخلی مجلس هرگاه نمایندگان در رابطه با مسائل مهم مملکتی و یا بینالمللی و مناسبتهای خاص لازم بدانند میتوانند بیانیه صادرکنند و هیأت رئیسهموظف است چنانچه بیانیه صادره به امضاء حداقل نصف بهعلاوه یک مجموع نمایندگان رسیده باشد آن را در پایان جلسه علنی مجلس قرائت کند.
در جریان بررسی رای اعتماد وزرای پیشنهادی کابینه دولت یازذهم نامههایی در میان نمایندگان توزیع شد.
**نامهای به مقصد هیئت رئیسه
مرتضی آقاتهرانی و محمدرضا آشتیانی نمایندگان مردم تهران و قم در مجلس شورای اسلامی طی نامهای خطاب به هیئت رئیسه توضیحاتی در خصوص یک اصل فقاهتی دادند که متن این نامه بدین شرح است:
همکاران محترم مجلس معزز
چند نفر از همکاران در خصوص یک اصل فقهی اظهارنظری کردند که توضیح درباره آن را ضروری میبینیم.
طی چند روز گذشته گفته شده که در خصوص وزرای پیشنهادی باید حکم برائت را اجرا کرد و تحقیق لازم نیست در حالی که واقعیت غیر از این است و بر اصل فقاهتی و اجتهادی مبتنی بر عقل و روایات معصومین است در مثال این موارد باید به احتیاط عمل کرد.
قاعده این است در سپردن امانت به دیگری بسته بر قدر امانت باید احراز صلاحیت شود و چه چیزی از نظام اسلامی که خون پاکی برای حفظ آن ریخته شده است و سپس برای رأی دادن به وزرای محترم پیشنهادی احراز صلاحیت آنها در جایگاه پیشنهادی لازم است؟
**نامهای که تذکر رئیس را به همراه داشتهمچنین در جلسه علنی روز پنج شنبه 24 مرداد مجلس شورای اسلامی، نامه ای با امضای امیرآبادی فراهانی در میان نمایندگان در صحن علنی توزیع شد که تذکر علی لاریجانی را به دنبال داشت.
رئیس مجلس گفت: توزیع هر گونه نامهای در صحن علنی و میان نمایندگان باید با اطلاع هیئت رییسه مجلس و هماهنگی ضرغام صادقی باشد.
آنچه مورد تذکر لاریجانی قرار گرفت، توزیع نامه ای بود که احمد امیرآبادی فراهانی علیه محمدعلی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش تنظیم کرده بود.
در این نامه، استدلال هایی آورده شده که اظهارات نجفی در دفاعیه اش در صحن علنی مبنی بر مخالفت با تغییر نام میدان آیت الله حق شناس به 9دی غیرواقعی است.
**توضیحات لاریحانی در مورد توزیع نامه ها در صحن علنیبعد از پایان بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت رئیس مجلس در نشست خبری خود در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه 9 نامه در جریان بررسی تأیید صلاحیتها بین نمایندگان بدون مجوز مجلس توزیع شد، گفت: بنده 9 نامه مشاهده نکردم و 2 نامه را دیدم که بدون اجازه مجلس توزیع شده بود، طبق آییننامه داخلی پارلمان باید در توزیع هر گونه نامهای از هیئت رئیسه مجوز گرفته شود.
وی افزود: باید بگویم در یک مورد با دستور آقای باهنر این نامه در صحن علنی توزیع شده و بدون اجازه نبوده اما موارد محدودی بود که بدون مجوز توزیع شده و میتوان آن را پیگیری کنیم چون باید با اجازه هیئت رئیسه توزیع میشد ضمناً من بعید میدانم اینگونه نامههای خیلی تأثیری در آرای نمایندگان داشته باشد.
**باهنر:محتوای نامهای که امضا کردم را به خاطر ندارمبه سراغ محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی رفتیم تا اطلاعات بیشتری در مورد نامهای که به امضای وی در صحن علنی توزیع شد کسب کنیم.
وی در گفتوگو با فارس، در خصوص نامهای که به امضای وی در جریان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی رئیس جمهور در مجلس پخش شد، اظهار داشت: ما یک آئیننامه در مجلس داریم که بر اساس آن عمل میکنیم.
وی افزود: برخی اوقات تعیین برخی مصادیق به عهده رئیس جلسه است و اینکه رئیس جلسه تشخیص دهد نامهای پخش شود، مشکلی ندارد.
باهنر ادامه داد: در هر صورت یک هماهنگی بین رئیس و نواب رئیس در مجلس وجود دارد و تا آنجا که میتوانیم وحدت رویه داریم.
باهنر در پاسخ به این سؤال که محتوای نامه مذکور چه چیزی بود، گفت: بنده به خاطر ندارم که محتوای آن نامه چه بود.