علي پيرمرادي در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه افزود: يكي از راهكارهاي اساسي در پيشگيري از روند وضعيت موجود در منطقه بورالان ماكو اجراي همكاري هاي مشترك كشورهاي همسايه است كه اميدواريم در چارچوب بازديدهاي انجام شده از سوي كارشناسان تركيه اي بزودي شاهد عمليات اجرايي تثبيت شن هاي روان در اين منطقه باشيم.
وي اظهار كرد: شرايط اقليمي منطقه به گونه اي است كه هر دو كشور ايران و تركيه و حتي كشور ارمنستان كه در منتهي اليه مرز ايران و تركيه واقع شده است بايد طرح هاي مشتركي براي مقابله با فرسايش خاك و پديده شن زايي در اين منطقه اجرا كند.
مديركل منابع طبيعي آذربايجان غربي گفت: در دنياي امروز با توجه به وجود مسايل زيست محيطي مرزها ديگر معني چنداني ندارند چرا كه تغيير اقليم كشور و يا پيدايش مشكلات زيست محيطي در كشورهاي همسايه به طور مستقيم در كشورهاي اطراف اثر مي گزارد.
وي با تاكيد بر افزايش تعاملات كشورها براي مصون ماندن از آسيب هاي زيست محيطي اضافه كرد: اميدواريم با افزايش تعاملات با كشورهاي همسايه شاهد تثبيت شن هاي روان در منطقه بورالان باشيم.
پيرمرادي گفت: هرچند در خصوص منطقه بورالان ماكو مذاكرات و رايزني هايي انجام شده ولي بايد روند اين تعاملات بيش از پيش افزايش يابد و گام هاي اساسي در خصوص طرح هاي اجرايي با كشورهاي همسايه در خصوص وضعيت منطقه بورآلان ماكو برداشته شود.
وي با اشاره به عمليات اجرايي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان غربي در بورآلان ماكو افزود: هم اكنون در اين منطقه بيش از يك هزار و ۵۰۰ هكتار حصاركشي انجام شده است.
وي اظهار كرد: با اجراي عمليات طرح پمپاژ آب و هدايت آن به اراضي بالادست نيز در صدد هستيم با كشت درختان از نوع گونه هاي مقاوم سطح جنگل كاري در اين منطقه را افزايش دهيم.
وي ادامه داد: هدف از كاشت اين درختان، استفاده از آن به عنوان بادشكن در مقابله با فرسايش هاي بادي منطقه است.
مديركل منابع طبيعي آذربايجان غربي گفت: بورالان ماكو به علت موقعيت اقليمي و توپوگرافي خاص به عنوان تنها منطقه بياباني استان شناسايي و در حال حاضر با معضل فرسايش بادي و حركت شن هاي روان مواجه است كه اين مسئله مشكلات زيادي را براي روستاييان و راه هاي مواصلاتي منطقه ايجاد كرده است.
پيرمرادي افزود: پديده شنهاي روان از دهه ۷۰ به دليل عوامل انساني، چراي بي رويه دام و شرايط خاص جغرافيايي منطقه در اثر وجود سنگهاي بازالتي و وجود تندبادهاي شديد به همراه بارش بارانهاي فصلي در منطقه اتفاق افتاده و اثرات اين پديده هنوز هم در منطقه قابل مشاهده است.
منطقه بورآلان ماكو در آخرين نقطه مرزي كشور جمهوري اسلامي ايران و در آذربايجان غربي قرار گرفته كه با كشور تركيه و ارمنستان در اين منطقه مرز مشترك دارد./ز