به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي دانشگاه علامه طباطبایی در سال های اخیرهمواره مورد توجه مسئولان، سیاستمداران و رسانه های جمعی بوده است. محور اصلی این توجه نیز دستاوردها و موفقیت های چشمگیر دانشگاه در همه حوزه ها، اعم از آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و توسعهای بوده است. از جمله مهمترین این دستاوردها، می توان به موارد زیر اشاره کرد: 1. مشارکت مؤثر دانشگاه در تدوین نقشة جامع علمی کشور و ایفای نقش محوری و راهگشا در کارگروه تحول علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی.
2.تأسیس 5 دانشکدة جدید ، بیش از یکصد رشته در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری و افزایش چندین برابری آمار دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری
3.انتشار 30 مجله علمی – پژوهشی و بیش از 4000 مقاله علمی- پژوهشی در سال 1391
5. دانشگاه برگزیده فرهنگی کشور و دانشگاه برتر کشور در اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی
5. ساخت بیش از 70 هزار متر مربع فضای جدید آموزشی و رفاهی در 7 سال اخیر.
همه این موفقیت ها در سایه دو عامل به دست آمده است. نخست، جهت دهی دانشگاه به سمت وظیفه اصلی آن و تلطیف فضای آن برای علم ورزی اساتید و دانشجویان و در نتیجه تولید گفتمان اصیل و انقلابی در حوزه های مختلف. دوم ، اجرای دقیق قانون.امروز به مدد دو عامل فوق و همدلی صمیمانة همة مدیران ، اساتید و کارکنان دانشگاه، فضای فعالیت علمی هدفمند بیش از هر زمان دیگری فراهم آمده است. به طور طبیعی ، افراد و جریان هایی که اجرای قانون را بر نتابیده و توان همراهی در این مسیر اصیل و پیشروانه را ندارند، هر از چندی به بهانه های واهی، زبان به انتقاد از دانشگاه و خدمتگزاران آن می گشایند. اگر چه همواره زمان حقیقت را روشن نموده و تاکنون نیز مسئولان دانشگاه فرصت خدمت را برای پاسخگویی به اینگونه مطالب هدر نداده اند، لیکن با توجه به حساسیت برهة کنونی لازم است برای تنویر افکار عمومی و خوانندگان محترم آن خبرگزاری نکات زیر را تصریح نماییم:
1. براساس قانون برنامة پنجم توسعه، نسبت استاد به دانشجو باید 18 به 1 باشد. در حال حاضر و علی رغم تلاش دانشگاه برای تسهیل جذب اساتید متعهد و متخصص، هنوز فاصلة دانشگاه با هدف برنامه نسبتاً زیاد است. به علاوه ، راهاندازی 5 دانشکده و چندین گروه آموزشی جدید، مستلزم تأمین اعضای هیأت علمی مورد نیاز است. کلیة نیروهای جدید دانشگاه ، مطابق قانون و پس از طی فرایند جذب به استخدام درآمده اند. لذا این قانون غیر قابل خدشه و قانونی است.
2. فرایند ارتقاء اعضای هیأت علمی این دانشگاه کاملاً قانونی و پس از تأیید در کمیتة منتخب دانشکده، دو کمیسیون تخصصی و نهایتاً هیأت ممیزه صورت می پذیرد. لذا ارتقاء بی ضابطة اعضای هیأت علمی مطلقاً تکذیب می شود.
3. در 8 سال اخیر و در راستای سیاست های کلان نظام، چندین رشته و گروه آموزشی جدید تأسیس شده است. برخی از گروه های آموزشی نیز توسعه یافته اند. یکی از این این گروه ها، گروه اقتصاد و توسعه است که با توجه به فعالیت دوره های کارشناسی ارشد و دکتری رشتة اقتصاد اسلامی، به گروه اقتصاد اسلامی و توسعه تغییر عنوان یافته است. آیا برآیند این اقدام، توسعه وتقویت گروه آموزشی است یا حذف آن؟ بنابراین، ضمن تکذیب انحلال گروه اقتصاد و توسعه ، قضاوت در مورد اقدام مؤثر دانشگاه را به خوانندگان وا می گذاریم
4.هیچ استادی در دانشگاه علامه طباطبایی بازنشسته نشده است ، مگر آنکه یا خودش درخواست نموده و یا دارای تخلف خاص اثبات شده و یا علیرغم تذکر مکرر، رکود علمی اثبات شده داشته است. فرایند بازنشستگی این افراد، که تعداد آنها کمتر از 10 درصد اساتید جذب شده جدید است. کاملاً قانونی بوده و یقیناً اگر خطایی در این فرایند وجود داشت، افراد مذکور به جای مددجویی از سایت ها و مطبوعات از مجاری قانونی برای استیفای حقوق خود اقدام مینمودند. نکتة مهمتر اینکه ، دانشگاه تا حد امکان یا درخواست بازنشستگی اساتید برجسته و مؤثر ، به دلیل ظرفیتها و خدمات علمی شایستة آنها، مخالفت نموده که اسناد آن در دانشگاه موجود است.